IT PROJEKTŲ VADYBA IR KOMANDINIS DARBAS – Vilniaus r. Marijampolio meilės Lukšienės gimnazijoje

Straipsnio data 2017-04-19

Projektai

Neformaliojo vaikų švietimo programa „IT projektų vadyba ir komandinis darbas” vykdoma Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijoje, kurią įgyvendina informatikos mokytoja metodininkė Regina Garpuškinienė.

Programos tikslas ne tik plėsti informacinių technologijų panaudojimą ar didinti skaitmeninį raštingumą, bet ir, naudojant įvairius aktyvius mokymosi metodus, mokyti mokinius prisiimti atsakomybę, generuoti idėjas, dirbti bendradarbiaujant, ugdytis lyderio savybes, skatinti atvirumą ir iniciatyvą. Užsiėmimus lanko 4 -7 klasių mokiniai.

Tad trečiadieniais, po šešių pamokų, informatikos kabinete susirenka būrelis pozityviai nusiteikusių mokinių, norinčių pabūti, pažaisti, pabendrauti, padirbėti su įvairiomis kompiuterinėmis programomis. Mokiniai šių užsiėmimų metu mokosi pažinti vienas kitą, suprasti, rasti bendraminčių, atsakomybės. Todėl užsiėmimų pradžioje žaidžiami pažinimo, apšilimo, komandos formavimo, bendradarbiavimo, kūrybiškumo lavinimo žaidimai.

Žaisdami, kurdami vizitines korteles, piešdami, diskutuodami ir kurdami minčių žemėlapius, mokiniai išsigrynino savo pomėgius, susibūrė į komandas. Komandose jie bendradarbiaudami sukūrė svetainės schemą. Išnagrinėję, kokius darbus reikėtų atlikti, juos pasiskirstę, pradėjo rinkti informaciją savo būsimai svetainei. Mokiniai jau išbandė Padlet.com, paprastas piešimo programas (MyPaint, Paint.Net, MSPaint), prezi.com, PowToon, o su kitais WEB 2.0 įrankiais susipažins ateityje kurdami interneto svetainę.

Projektinis darbas ir projekto sėkmingas įgyvendinimas  nelengvas iššūkis vaikams, tačiau taip jie geriau pažįsta save, atskleidžia savo asmenybę ir kitokį požiūrį į supantį pasaulį.

Šią programą įgyvendina Asociacija „Viešieji interneto prieigos taškai“. Per keletą metų šioje programoje jau dalyvavo per 2 000 5-12 klasių moksleivių iš 30 savivaldybių.

Parengė asociacija „Viešieji interneto prieigos taškai”