PROJEKTAS „MOKYKLA- MOKYKLAI “

Straipsnio data 2019-03-08

„Mokykla mokyklai“

Mūsų gimnazijos 2 ir 3 klasės mokiniai, kartu su savo mokytojomis Rasa Makarevičiene ir Salvija Karčiauskiene dalyvauja projekte „Mokykla- mokyklai“.
Šio projekto tikslas yra susirasti naujų draugų bei bendradarbiauti su kitomis mokyklomis. Iš pradžių mokiniai susirašinėjo laiškais su Vilniaus Antakalnio progimnazijos antrokais. Kovo 8 dieną nuvykome į Antakalnį, ten vyko Kovo 11-ajai skirtos veiklos. Vaikai žaidė įvairius susipažinimo žaidimus, dalinosi įspūdžiais. Įsidrąsinę susirungė protmūšyje „Mūsų Lietuva“, dirbo komandose, bendradarbiavo. Žaisdami sužinojo daug naujų įdomių dalykų apie Lietuvą.

Vėliau, pasipuošę ryškiaspalvėmis liemenėmis, rankose nešdami plevėsuojančias trispalves, patraukėme į Antakalnio kapines. Kapinėse uždegėme žvakutes laisvės gynėjams, žuvusiems sausio 13- ąją. Grįžę piešėme Lietuvą- išmarginome Tėvynės kontūrą gražiausiais žiedais.

Vaikai buvo labai laimingi, nes turiningai praleido dieną ir susirado naujų draugų. Su nekantrumu jau laukiame kito susitikimo.

                                                           Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Rasa Makarevičienė