Antroji vizito Lietuvoje diena – gimnazijos pristatymas, paskaita apie Baltijos jūros turtus ir pažintis su Senamiesčiu

Straipsnio data 2016-04-19

Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondas

Antradienį, balandžio 19 dieną, mūsų gimnazijos mokiniai svečiams suorganizavo ekskursiją po gimnaziją. Kiekvienas mokinys kūrybiškai ir žaismingai pristatė mūsų kabinetus, sales bei kitas erdves: Danielius geografijos kabinete organizavo „protų kovas“, Aleksandras istorijos kabinete – viktoriną apie bendrą praeitį ATR, Tomašas pakvietė padainuoti lietuviškas ir lenkiškas dainas muzikos kabinete, A. Mickevičiaus eiles bibliotekoje siūlė paskaityti Agata, Laura ,,akvariume“ kartu su visais žaidė ,,sugedusio telefono“ žaidimą, Paulina mokė lietuviškos abėcėlės pradinukų kabinete, Edvinas pasiūlė pasimatuoti tautinį kostiumą mokytojų poilsio kambaryje, Edvardas žaidė šaradas aktų salėje, Monika mokė kepti pyragą technologijų kabinete, o Robertas sporto salėje demonstravo triukus ant skersinio.

Apžiūrėję gimnazijos erdves, projekto dalyviai klausėsi akademinės paskaitos apie Baltijos jūros turtus. Paskaitos lektorius – geografijos mokytojas ekspertas Vytautas Steponavičius, kuris visiems papasakojo apie išteklių panaudojimą, radybą, uostų eksploataciją, augmeniją bei gyvūniją, žuvininkystės, rekreacijos, prekybos sektorius. Po paskaitos mokiniai dirbo grupėse – rinko ir sistemino, vertė į lenkų – lietuvių – rusų – anglų kalbas informaciją apie Baltijos jūros turtus.

Po pietų visa kompanija vyko į edukacinę ekskursiją Vilniaus Senamiestyje. Apie miesto istoriją ir lankytinas vietas pasakojo IIIG klasės mokinės Agata, Paulina, Monika ir Laura. Buvo apžiūrėtos senosios barokinės ir klasicistinės bažnyčios, Katedra, Rotušė, Prezidentūra, užsukta į Vilniaus universitetą, užkopta į Gedimino pilies kalną, pasigrožėta miesto panorama. Geros nuotaikos nesugadino ir karts nuo karto pliūptelintis lietus.