Gražiausio inkilo konkursas Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijoje ir paukščių sugrįžimo šventė Prūdiškių socialinės globos namuose

Straipsnio data 2016-04-01

Konkursai Projektai

Kovo paskutiniąją savaitę Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijoje vyko paroda – konkursas „Gražiausias inkilas 2016“. Konkurse dalyvavo visi norintys gimnazijos mokiniai. Iš viso buvo pagaminti 47 inkilai, kurie varžėsi tarpusavyje dėl gražiausiojo titulo. Kieno gamintas inkilas nugalės konkurse bus paskelbta po pavasario atostogų.

Kovo 18 dieną, jaunųjų miško bičiulių būrelis „Lūšiukai“ lankėsi Prūdiškių socialinės globos namuose, kur vedė trumpą pamokėlę apie į gimtinę sugrįžtančius paukščius bei iškėlė pačių pagamintus inkilus.

Penktadienį, kovo 18-osios rytą, JMB „Lūšiukai“ su vadove Jūrate Taučiuviene ir Parudaminio girininkijos girininku Genadijumi Moroz bei jo pavaduotoja Božena Golubovska vyko į Prūdiškių socialinės globos namus, kurie įsikūrę kažkada čia gyvenusio kunigo dvaro žemėse. Senasis globos namų pastatas ir keletas ūkinių pastatų yra istoriniai paminklai, saugomi valstybės, aplink juos plyti gražus didelis parkas. Šiuose namuose gyvena senyvo amžiaus ir nuolatinės priežiūros reikalaujantys žmonės. Atvykusius mus šiltai pasitiko centro darbuotojai ir parodė aktų salę, kur mokiniai pristatinėjo savo paruoštus darbus apie paukščius. Kiekvienas iš buvusių salėje turėjo galimybę sužinoti ką nors naujo apie paukščius, pasiklausyti jų čiulbėjimo. Po pristatymo kartu su centro gyventojais išėjome į centro teritoriją ir su girininkų pagalba pakabinome atsivežtus inkilus. Centro gyventojai buvo svetingi ir su malonumu kartu kabino inkilus.

Manau mūsų pakabinti inkilai tikrai pravers tiek paukščiams, kurie juose įsikurs ir perės jauniklius, tiek patiems centro gyventojams ir darbuotojams, kuriuos džiugins paukščių čiulbėjimas.

Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos JMB „Lūšiukai“ narė Inesa Baranovska