„Renkiesi profesiją – susikuri ateitį“

Straipsnio data 2015-03-25

PIT

Ateina metas, kada tenka rinktis profesiją. Gimnazijos PIT-as kovo-balandžio mėnesiais organizuoja įvairias išvykas ir susitikimus, kurie mokiniams padėtų apsispręsti, surasti 2015-03-17 d. su I–II G kl. mokinėmis vykome į Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre vykusį praktinį užsiėmimą „Higieninės kosmetikos kosmetikas“. Mokines supažindino su šios specialybės specifika bei priėmimo į centą tvarka, buvo aptartos studijų galimybės baigus šią mokyklą. Užsiėmimo metu merginos turėjo galimybę pasidaryti dieninį makiažą.

2015-03-19 mūsų gimnazijoje lankėsi ir su savo studijų programomis supažindino Žirmūnų turizmo ir prekybos verslo atstovės D. Maksimovičiūtė ir N. Šekštelienė, kurios labai išsamiai pristatė kiekvieną mokykloje ruošiamą profesiją. Jos maloniai pakvietė mūsų mokinius atvyti į jų mokyklos rengiamas atvirų durų dienas, vyksiančias balandžio 8-9 d.

2015-03-24 8-IV kl. mokiniai vyko į atvirų durų dieną Vilniaus geležinkelio transporto ir verslo paslaugų mokykloje. Mūsų mokiniams buvo pristatytos specialybės, kurias galima įsigyti po 10 ir 12 klasių. Gimnazijos skyriaus vedėja Ilona Venčkauskaitė supažindino su mokyklos tvarka, galimybėmis studijuojant. Paaiškino, kad mokykla pasirašiusi sutartį su Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos Petro Vileišio geležinkelio transporto fakultetu, kuriame galima tęsti studijas ir gauti universitetinį išsilavinimą. Buvo pristatytas mokyklos mokinių sukurtas 5D filmukas, dalyvavome logistikos konkurse „Krauk ir vežk“, dėstytojas mūsų komandinį darbą įvertino 10-uku. Mokiniai „pasimatavo“ kompiuterinio projektavimo operatoriaus ir lokomotyvo mašinisto specialybes.

2015-03-25 į gimnaziją atvyko Bukiškių žemės ūkio mokyklos atstovai. Susitikime dalyvavo II–IV G kl. berniukai. Buvo pristatytos 6 mokykloje ruošiamos specialybės. Profesijos mokytojas papasakojo apie kiekvieną specialybę, supažindino su mokymosi tvarka, lengvatomis ir galimybėmis.

Bibliotekininkė Daiva Rodevičienė