„Science on Stage Lithuania. 2023“  konkurse – Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazija

Straipsnio data 2023-12-15

Konkursai

2023 m. gruodžio 15 d Nacionalinė švietimo agentūra ir Nacionalinis Science on Stage komitetas, bendradarbiaudamas su Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra, organizavo  „Science on Stage Lithuania. 2023“  konkurso nacionalinį turą.

 Konkurso šūkis: „Mokytojas – mokytojui“. Todėl biologijos, chemijos, fizikos, matematikos, technologijų ir informatikos mokytojai, taip pat pradinių klasių mokytojai ir ikimokyklinio ugdymo pedagogai bei būsimi mokytojai buvo  kviečiami teikti savo novatoriškiausias STEM ir STEAM ugdymo praktikas, o geriausių projektų autoriai buvo pakviesti į baigiamąjį renginį – konkursą, kur pristatė savo projektus stendiniais pranešimais ir turėjo galimybę plačiau apie juos papasakoti.

Vilniaus rajono Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos  pradinio ugdymo mokytoja Kristina Tribockė dalyvavo šiame konkurse ir buvo pakviesta į nacionalinį turą, kur pristatė drauge su STEAMuko būrelio vaikais kurtą projektą – „Verbos- kurti, atrasti, patirti – genialiausių idėjų įgyvendinimas“. Mokytoja ne tik pasidalino savo patirtimi, pristatė  projektą ir atstovavo gimnaziją, bet kartu su kitais Lietuvos mokytojais aptarė inovatyviausias idėjas, STEAM veiklos iššūkius ir pasiekimus.