Vaikų vasaros poilsio programa „Šokam į vasarą“

Straipsnio data 2023-06-30

Išvykos ir ekskursijos

 

Birželio 26-30 d. Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijoje vyko vaikų vasaros poilsio programa „Šokam į vasarą“.

Mokinių vasaros poilsio programos vykdymo metu mokiniai keliavo į Vilnių, Rudaminą, Vilkiškes. Dalyvavo Vilniaus miesto visuomenės sveikatos biuro organizuotame renginyje „Vasara sveikiau“. Dalyvavo edukacijoje „Pasimatuok eigulio kepurę“, kurios metu drauge su miškininku žygiavo miško takais, grožėjosi gamta, braidė upelyje, klausėsi paukščių čiulbėjimo bei eigulio pasakojimų apie Lietuvos gamtą. Pramogavo Rancho Pancho kaimelyje, kuriame susipažino su spalvinga Šiaurės Amerikos indėnų ir kaubojų kultūra, žaidė įtraukiančius žaidimus, šaudė iš lanko. Apsilankė Pelėdų parke, Merkio slėnyje, Miško turtų pažintiniame parke, kuriame grožėjosi medinėmis skulptūromis, susipažino su mūsų miškuose augančias medžiais, gyvūnais. Vilniaus oro uosto lėktuvų stebėjimo aikštelėje stebėjo kaip kyla ir leidžiasi lėktuvai. Dalyvavo orientacinėse varžybose „Magiškas portalas“ Bernardinų sode, kurių metu turėjo išgelbėti pasaulį nuo pikto burtininko kerų.

 Programos metu mokiniai tobulino savo socialines-emocines, komunikavimo, kūrybiškumo kompetencijas. Panaudojant žaidimo, kūrybiškumo, sportinių veiklų metodus, buvo stiprinamas vaikų fizinis aktyvumas. Edukacinių užsiėmimų ir interaktyvių veiklų metu mokiniai susipažino su sveikos gyvensenos principais, formavo teigiamą požiūrį į sveikos aplinkos svarbą.

Smagiai praleidę laiką kartu, atsisveikinę iki rugsėjo, mokiniai „Šoko į vasarą“.