Vilties švyturys, nuo negandų saugantys skėčiai, ryškios, tarsi saulė šviečiančios saulėgrąžos ir didelės širdys bei stiprios rankos- mūsų gimnazijos palaikymo akcija Ukrainai

Straipsnio data 2022-02-28

Gimnazijos gyvenimas

Mūsų gimnazijos mokiniai vasario 28 d.,  dalyvavo Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos organizuotoje Ukrainos palaikymo akcijoje – stebėjo Ukrainos istorijos pamoką,  kurią vedė istorijos mokytojas Audrius Jurgelevičius. Mokiniams buvo priminta, kad Ukraina savarankiška tauta, jau daugiau kaip 1000 metų kurianti savo istoriją, todėl niekas neturi teisės bandyti jos atimti. Taip pat istorijos mokytojas įvardijo aktualiausius mitus apie Ukrainą, faktais pagrindė istorines tiesas.

Vėliau, pradinių klasių mokiniai išsakė savo mintis ir pamąstymus  šia aktualia tema. Gimnazijos bendruomenė ne tik mintimis, bet ir savo rankomis kurtais darbais prisideda ir palaiko Ukrainą. Languose nušvitęs simbolinis vilties švyturys drąsiai šviečia ir šildo ryškias, viltį  simbolizuojančias saulėgrąžas, o popieriniai Lietuvos ir Ukrainos vėliavų spalvų skėčiai, sukasi gimnazijos koridoriuose, ne tik saugodami nuo negandų lietaus, bet ir primindami, kad po apniukusio dangaus ir stipraus lietaus, visada nušvinta saulė.

Pradinio ugdymo mokytoja Kristina Tribockė