LVIII laidos šimtadienis. Vaidinimas „Figaro vedybos“

Straipsnio data 2017-02-24

Šimtadienis

Vasario 24 d., gero vakaro linkėdami, abiturientai pakvietė susirinkusiuosius nukeliauti kelis šimtus metų atgal ir pasimėgauti komedijų virtuozo Pjero Ogiusteno Korono de Bomaršė šmaikščiais dialogais, intriguojančiais siužeto vingiais, įsimintinais personažų paveikslais.

„Sveiki atvykę į dvarą, kur visur tvyro meilė ir aistra“

Grafas, kurį vaidina Tomašas, be galo žavingas mergišius vyras, kuriam šiek tiek pabodo vedybinis gyvenimas ir jis vis dairosi į tarnaites ir visokias piemenaites. Jo žmona grafienė – Agata, aišku, myli savo vyrą grafą, bet leidžia sau šiek tiek paflirtuoti ir su jaunuoju pažu Kerubinu. Kerubinas (o jį vaidina Robertas) tiesiog pakvaišęs dėl moterų: tai grafienei romansus suokia, tai kambarinei Siuzanai komplimentus žeria, tai su tarnaite Fanšeta į pasimatymus eina. Fanšeta, kurią įkūnija Deimantė, myli Kerubiną, nors jų meilei prieštarauja jos tėvas sodininkas Antonijus – tai mūsų Edvardas, kuris myli ir dukrelę, ir degtinėlę. Kambarinė Siuzana, tai mūsų dvyliktokė Laura, norėtų ištekėti už mylimojo Figaro, mūsų žaviojo Danieliaus, bet vis negali nusikratyti mergišiaus grafo. Kaip žinia, jaunųjų meilei trukdo ir Marselina (ją vaidina Monika), kuri nori ištekėti už Figaro, nors vėliau paaiškėja, kad šis vaikinas yra jos ir daktaro Bartolo slaptos meilės vaisius – jų sūnus. Beje, Bartolas – tai Edvinas – nemyli nieko, nors vėliau jam ir teks pripažinti jaunystės paklydimus ir vesti Marseliną. Jos rankos siekia grafo dvaro muzikos mokytojas Bazilis, kurį vaidina Danielius. Painias meilės istorijas tenka aiškintis teisme, kuriam vadovauja teisėjas Briduazonas – mūsų Aleksandras, o jam talkininkauja raštininkas Dublemenas – Laimonas. Galvos visiems vyrams sukasi nuo žavingųjų piemenaičių: Beatos, Joanų, Dianos, Lauros, Paulinos, kurios savo kerinčiais žvilgsniais tiesiog verte veria. Į jas neturi laiko žvalgytis tik piemuo Gripsolejis, kurį vaidina Vladas, bei arklininkas Pedrilis – Marekas, kurie turi vykdyti grafo nurodymus.

Siužetas kupinas intrigų ir intrigėlių… Ore tiesiog tvyro meilė.“ Šitaip pristatė savo vaidinimą abiturientai. Vaidinimą režisavo lietuvių kalbos mokytoja Edita Kazakevičiūtė-Etlioglu, o dekoracijas kūrė technologijų mokytoja Tatjana Paškel.

Po abiturientų vaidinimo, vakarą pratęsė IIIG klasės mokiniai, kurie sugalvojo šimtadienio vakaro temą  ir tai buvo nuostabusis, stebuklingasis ir tuo pačiu netikėtas „Pokylis“. Visą vakarą šventės svečiai galėjo mėgautis gardžiaisiais patiekalais, kad būtų sotūs ir galėtų įvykdyti savo užduotis. Kiekvienas abiturientas turėjo savo vaidmenį – žolininkas, durininkas, ragautojas ir daugelis kitų. Didelė intriga kilo, kai viso pokylio metu paštininkas atnešdavo po siuntinį, kuriame buvo vaizdajuostės. Šios atskleidė dideles pinkles – pavogta klasės karalienė (klasės auklėtoja Rita Sakalauskienė). Dvyliktokai nepabūgo susiremti su pagrobėjais ir surado savo klasės globėją. Po viso šito, besidžiaugdami, jie padainavo dainą ir su šypsenomis veide iškeliavo laukti savo 100-to dienų.

Rugilė Andrejevskytė, IIIG kl.