PIT – „Jaunimo verslumas“

Straipsnio data 2015-02-25

PIT

2015 vasario 25 d. gimnazijos aktų salėje vyko PIT organizuotas informacinis renginys „ Jaunimo verslumas“. Renginyje dalyvavo  II – IV G  klasių mokiniai. Renginį vedė Lietuvos pramonininkų konfederacijos analitikas Juozapas Mindaugas Preikša ir Lukas Geryba, kurie mokinius supažindino su verslo kūrimo pakopomis, pasakojo apie įvairių šalių kultūrą, žmones. Mokiniai, pasiskirstę grupėmis kūrė ir pristatė savo verslo planus.Mokinių atsiliepimai apie renginį:

Edvardas „(…) Tiesa pasakius, man labai patiko lektoriai, kurie puikiai, suprantamai ir įdomiai kalbėjo. Renginio metu vykdėme užduotį : sukūrėme savo verslo planą ir jį pristatėme. Norėčiau, kad mokykloje vyktų daugiau tokių renginių, nes puikiai padeda apsispręsti, kur stoti“.

Nijolė „(…) užduotis buvo labai įdomi, nes galėjome bandyti reikšti savo idėjas laisvai ir jos buvo tikrai gan neįprastos (…)“.

Robert „Iš tiesų labai patiko paskaita, sužinojau daug naujo bei patikrinau esamas žinias. Norėčiau dar daugiau sužinoti ir pabendrauti su tokiais žmonėmis. Vyrukai išties charizmatiški, turi be galo daug idėjų, įkvėpė mane ieškoti to, ko aš iš tiesų norėčiau pasiekti gyvenime“.

Greta „(…) turėjome progą ir patys pabandyti sugalvoti kokią nors idėją. Tikrai buvo labai įdomu, nes lektoriai mus vertino kaip X faktoriaus dalyvius(…)“.

Agata „(…)Abu šie jauni žmonės yra darbštūs, kūrybingi su jais įdomu dirbti“.

Markus „(…) Svečių pasakojimai tikrai sudomino ir sužavėjo mane bei paskatino būti versliu, aš daug sužinojau apie tai,  kokie gali būti pavojai ir kokie gali būti tų pavojų išvengimo būdai.“

Bibliotekininkė Daiva Rodevičienė