Užgavėnės

Straipsnio data 2014-03-04

Užgavėnės

Šių metų kovo 4 d. mūsų gimnazijoje vyko Užgavėnės. Deja, šiais metais jos buvo be sniego – žiema „pasidavė“ anksčiau.

Šią dieną mokiniai į mokyklą rinkosi persirengę giltinėmis, velniais, čigonais, bobutėmis, ožkomis, žydukais. Oi, kaip sunku buvo atpažinti savo draugus! Atėję į mokyklą mokiniai skubėjo į savo klases, ten ruošė stalus, spalvino draugų veidus, galvojo galvosūkius. Per antrąją pamoką etnografinio būrelio nariai, vadovaujami mokytojos Julijos, vaikščiojo po klases su daina „Kad mus vari par Žagari“, būrė kortomis, pranašavo ateitį ir vaišinosi gėrybėmis ant stalo. Kiekviena klasė buvo paruošusi po užduotėlę svečiams. Visiems buvo labai smagu.

Vėliau visi rinkosi į mokyklos sporto salę, kur vyko Užgavėnių vaidinimas. Giltinė ir Čigonė pristatinėjo ant podiumo žengiančių Užgavėnių kaukių kostiumus, Lašininis su Kanapiniu pykosi, buvo tikra kova ant ringo. Geros nuotaikos niekam netrūko.

Po vaidinimo visi buvo pakviesti į lauką. Šventės dalyviai šoko „Meškutės“ šokį. Buvo daugybė visokių Užgavėnių žaidimų – neliūdėjo nei mokiniai, nei mokytojai – net sušilo šokdami bei rungdamiesi Užgavėnių rungtyse. Visi jautė, kad pavasaris ne už kalnų, nes atkeliavusi piktoji žiemos dvasia – Morė buvo sudeginta.

Paulina Stančik, IaG kl.