IT konkurso BEBRAS rezultatai gimnazijoje

Straipsnio data 2017-12-07

„Bebras“

Lapkričio mėnuo gimnazijoje IT kabinete – „Bebro“ mėnuo. Iš pradžių ruošiamės, treniruojamės, registruojamės. Šiemet buvo smagu, kad konkursas vyko dvi savaites, todėl visi norintys, kuriems patinka spręsti logines užduotis ir nebijo iššūkių, galėjo suderinti savo laiką ir dalyvauti konkurse. Į konkursą įsitraukė ir mažiausieji – 1-2 klasių mokiniai.

Bebras yra tarptautinė iniciatyva, kurios tikslas – skatinti informatiką (ar kompiuterių mokslų studijas, ar kompiuteriją) ir informatinį mąstymą – ne tik tarp įvairaus amžiaus mokytojų ir mokinių, bet ir plačiajai visuomenei. Konkurso „Bebras“ uždaviniai, lavina informatinį mąstymą. Informatinis mąstymas –  tai svarbus mąstymo gebėjimas visiems piliečiams. Informatinio mąstymo ugdymas – kompleksinis uždavinys, pagrindiniai ugdomi įgūdžiai: problemų sprendimas, abstraktus, loginis mąstymas, įvairios uždavinių sprendimo strategijos, duomenų analizė ir apdorojimas, algoritmavimo, programavimo, automatizavimo supratimas, sprendimų perkėlimas, išvadų darymas, apibendrinimas. (bebras.lt)

Šiemet konkurse dalyvavo 59 mokiniai iš 1-3, 5-7, IG-IIIG klasių.  Iš jų į rajono geriausiųjų 30-ką savo klasėje pakliuvo 21.

Sveikiname pirmąsias vietas rajone laimėjusius mokinius:

I vieta – Arina Voiciukevič, 3 kl. ir Dominykas Biveinis, 1 kl.

II vieta – Viltė Taučiutė, 1 kl. ir Danielius Zinkevičius, 3 kl.

IV vieta – Gabrielė Kaminskaitė ir Danielius Svirko, IIG kl. Jie surinko daugiausiai taškų mūsų gimnazijoje.

Daugiau informacijos galite rasti bebro varžybų lauke, puslapyje https://www.facebook.com/ITBebras arba http://bebras.lt/ 
R. Garpuškinienė, IT mokytoja metodininkė