Akcija „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“

Straipsnio data 2016-03-20

Savaitė „BE PATYČIŲ“

2016 m. kovo 14-20 dienomis „Vaikų linija“ jau septintą kartą inicijavo „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2016“, kviesdama visus įvertinti, kas nuveikta ir ką dar būtina padaryti, kad vaikai galėtų užaugti be patyčių. Septintus metus prie šios iniciatyvos jungėsi ir mūsų Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos bendruomenė.
Savaitė prasidėjo bendru gimnazijos Draugystės medžio kūrimu. Mokiniai ant klevo lapų rašė komplimentus ir gražius žodžius savo draugams. Mokytojai per klasės valandėlę su auklėtiniais diskutavo tema „Noriu užaugti be patyčių“, žiūrėjo trumpą filmuką „Alegorija apie internetą“. Atliktas patyčių masto gimnazijoje tyrimas. „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ metu vyko akcija „Išmesk savo pyktį į šiukšlių dėžę“, kurios metu mokiniai ant lapelių rašė, dėl ko jie pyksta ir suglamžę lapelius metė į šiukšlių dėžę. Organizuota bendra draugiška sportinė veikla-rytinė mankšta su pradinių klasių ir 7 bei IG klasių mokiniais.
Taip pat šią savaitę gimnazijoje įvyko susitikimas su savanorėmis iš „Vaikų linijos“, kurios kalbėjo su  mokiniais apie patyčių problemą ir galimybes jas mažinti. Mažieji Zipio draugai kūrė draugystės knygą. 3 klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Rasa Makarevičienė darė knygų skirtukus, kuriuos išdalino gimnazijos bendruomenės nariams ragindami stabdyti patyčias.
„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ nėra skirta tiktai tam, kad kažką nuveiktume per šią savaitę ir užmirštume patyčias iki kitų metų. Su patyčiomis turime dirbti kiekvieną dieną ir kiekvienas suaugęs turi gebėti atpažinti vykstančias patyčias ir mokėti į jas tinkamai reaguoti. „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“ drąsina kiekvieną žmogų būti aktyvų ir prisidėti prie patyčių masto mokyklose bei visuomenėje mažinimo.

 Socialinė pedagogė Renata Radivilovič