„Be Patyčių 2018“

Straipsnio data 2018-03-30

Savaitė „BE PATYČIŲ“

Šiemet, kaip ir kiekvienais metais, mūsų gimnazija prisijungė prie kasmetinės „Vaikų linijos“ inicijuotos veiksmo savaitės „Be Patyčių 2018“. Mokiniai klasių valandėlių metu kartu su klasių auklėtojais kūrė jau tradicija tapusią „Draugystės knygą“, lygino ją su prieš tai kurtomis ir pasižiūrėjo, kiek jų mintys, piešiniai pasikeitė per keletą metų. 1-5 klasių mokiniai su auklėtojais ir psichologe Milda Biveiniene stengėsi rasti sprendimus, ką daryti situacijose, kai susiduri su patyčiomis. Vyresniųjų klasių mokiniai su mokytojais ir  socialine pedagoge Renata Repeikiene atliko bendradarbiavimo užduotis, ką daryti, kai pamatai patyčias, kaip padėti. Džiaugiamės, kad vaikai daug žino apie patyčias ir supranta, kad susitelkę kartu būtinai turime jas stabdyti.

Pertraukų metu  1 aukšto fojė 2 dienas veikė kūrybinės dirbtuvės, kurių metu mokiniai gamino skirtukus į knygą draugui ir pynė draugystės apyrankes. Vaikam buvo suteikta galimybė pasižiūrėti filmą „Gerumo stebuklas“ ir jį aptarti.

Džiaugiamės, kad visa Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos bendruomenė susijungė bendrai nuotraukai „Širdis“, kaip meilės kitam žmogui ir draugystės simbolį.

Organizatoriai