Rusų (užsienio) kalbos meninio skaitymo konkursas „Ищу за видимостью – душу“

Straipsnio data 2014-03-28

Konkursai

Kovo 28 dieną mūsų gimnazijoje vyko rusų (užsienio) kalbos meninio skaitymo konkursas, skirtas Pasaulinei poezijos dienai, ,„Ищу за видимостью – душу“. Į renginį susirinko 45 dalyviai iš kelių Vilniaus rajono gimnazijų ir mokyklų. Tarpusavyje varžėsi Pagirių, Rudaminos Ferdinando Ruščico, Rudaminos „Ryto“, Nemėžio šv.Rapolo Kalinausko, Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijų bei Egliškių šv. Jono Bosko vidurinės mokyklos mokiniai.

Pirmoje renginio dalyje savo meistriškumą demonstravo  jaunesnieji 5 – 8 klasių mokiniai, antroje – vyresnieji. Dalyviai sklandžiai deklamavo tekstus, meniškai atskleidė jų prasmę, jausmingai ir originaliai perteikė savąjį skaitomo teksto suvokimą.  Šventėje skambėjo ne tik eilės, bet ir muziką. Dalyvius pasitiko akordeono garsai. Gimnazijos abiturientas Andžej Žilo atliko nuotaikingą P. Drangos kūrinį „Vero“. O vainikavo šventę gimnazijos ansamblio atlikta J. Ševčuko daina „Это всё“, kuriai pritarė visa salė.

Pertraukų metu, kol komisija posėdžiavo, moksleiviai bendravo tarpusavyje, dalijosi įspūdžiais, vaišinosi arbata, žiūrėjo senai pamėgtų animacinių filmukų ištraukas ir nepraleido progos padainuoti kartu su filmų herojais.

Renginio pabaigoje konkurso dalyviams buvo įteikti padėkos raštai, o užėmusiems I, II, III vietas – diplomai ir atminimo dovanėlės. Atvykusiems mokiniams ir mokytojams renginys ir renginio programa labai patiko, nes šventės šeimininkams puikiai pavyko sukurti jaukią ir malonią šventinę atmosferą .

Plačiau apie tai Vilniaus rajono savivaldybės svetainėje.

 B. Nikrevič, rusų kalbos mokytoja