ERASMUS+ PROJEKTAS „STEAM BUILDS TEAM“

Straipsnio data 2023-06-09

Uncategorized

Šių metų birželio 5-9 dienomis Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijoje vyko Erasmus+ projektas “STEAM builds TEAM”. Projekto tikslas – didinti mokinių supratimo ir informacijos kūrimo kompetencijas daugiakalbystės, asmeninių ir skaitmeninių kompetencijų srityse. Projekte dalyvavo 20 moksleivių iš Lenkijos Marco Polo pagrindinės mokyklos ir 20 mūsų gimnazijos moksleivių.

Pirmą projekto dieną mūsų gimnazijos mokiniai svečiams iš Lenkijos pristatė Lietuvą, mūsų kultūrą, supažindino mokinius su gimnazijos aplinkomis. Taip pat, mokiniai turėjo galimybę susipažinti su Lenkijos kultūra ir istorija klausydami svečių iš Lenkijos pristatymų. Mokiniai dalyvavo integruotose anglų kalbos ir informatikos pamokose kurias vedė mokytojos iš Lenkijos ir muzikos pamokose, kurias vedė muzikos mokytoja Božena. Pirmą projekto dieną vainikavo draugiškos sporto varžybos.

Antrą projekto dieną mokiniai pradėjo gimnazijoje „Durstinio“ metodu kurdami grojaraštį trečiadienį jų laukiančiai diskotekai. Atlikus šią veiklą jų laukė ekskursija po Vilniaus senamiestį – mokiniai pamatė Aušros Vartus, Vilniaus rotušę, Vilniaus arkikatedrą. Visi mokiniai išbandė savo jėgas kopdami į Gedimino kalną nuo kurio grožėjosi Vilniaus senamiesčio vaizdais.

Trečią projekto dieną mokiniai patyrė daug įspūdžių. Prieš išvykstant į ekskursiją į Trakus tiek mūsų gimnazijos mokiniai, tiek svečiai iš Lenkijos mokėsi sudainuoti dainą kitos šalies kalba. Mokiniai iš Lenkijos mokėsi dainuoti dainą „Du gaideliai“, o mūsų gimnazijos mokiniai mokėsi dainos „Hej, Sokoły!“. Abi šias dainas mokiniai atliko ekskursijos metu. Trakuose projekto dalyviai dalyvavo kibinų kepimo edukacijoje, turėjo galimybę sužinoti daugiau apie Trakų pilies istoriją ir karaimų kultūrą. Taip pat, moksleiviai grožėjosi Galvės ežeru ir Trakų pilimi plaukdami laivu. Grįžus iš ekskursijos mokinių laukė diskoteka, kurios metu jie smagiai praleido laiką ir turėjo galimybę pabendrauti.

Ketvirtą projekto dieną mokinių laukė išvyka į Druskininkus ir jų apylinkes. Mokiniai apsilankė Marcinkonyse kur turėjo galimybę pamatyti autentišką etnografinę lietuvišką sodybą, apžiūrėti senovinius buities rakandus. Vėliau mokiniai smagiai praleido laiką ant Druskonio ežero kranto pietaudami ir bendraudami tarpusavyje. Po pietų mokiniai vyko į Liškiavą, kur susipažino su vietos istorija ir grožėjosi Liškiavos Švč. Trejybės bažnyčios architektūra bei peizažu atsiveriančiu nuo Liškiavos piliakalnio. Galiausiai, mokiniai apsilankė Merkinėje ir lipo į Merkinės apžvalgos bokštą. Pavargę, tačiau kupini įspūdžių mokiniai grįžo į gimnaziją.

Paskutinę projekto dieną mokiniai praleido gimnazijoje kur jų laukė matematikos ir muzikos pamokos. Taip pat, šią dieną moksleiviai dirbdami grupėse turėjo sukurti savaitės įspūdžius apibendrinantį plakatą ar pristatymą. Kiekviena grupė sukūrė unikalų savaitės apibendrinimą, po kurio laukė dalyvavimo Erasmus+ projekte diplomų įteikimas. Dieną projekto dalyviai ir gimnazijos bendruomenė užbaigė diskoteka, po kurios mokiniai atsisveikino su naujais draugais.

Anglų kalbos mokytoja Ugnė Rodevičiūtė