Pelytė Zita ir Kalėdų senelis- nepakartojami  pradinukų įspūdžiai

Straipsnio data 2022-12-22

Gimnazijos gyvenimas

Artėjant gražiausioms metų šventėms, mūsų gimnazijos pradinukai, kartu su mokytojomis dalyvavo Valstybinio ansamblio „Lietuva“ nuotaikingame spektaklyje „Kaip Zitutė pasaulį išgelbėjo“, pagal V. V. Landsbergio pasakos „Pelytė Zita“ motyvus.

Spektaklis buvo ne tik nuotaikingas, bet jame atsispindėjo ir šiuolaikinės visuomenės problemos, kurias bitutė, boružė, sraigė, gervė ir pelytė Zita su kitais miško gyventojais bandė išspręsti. Vaikai ne tik džiaugėsi puikiomis akimirkomis, spektaklio nuotaika, bet ir kartu turėjo laiko pamąstyti apie šiuolaikinės visuomenės vieną didžiausių problemų- šiukšles. Pasikvietę į pagalbą Kalėdų senelį ir vedami pelytės Zitos, visi miško gyventojai išgelbėjo mišką nuo šiukšlių.

Po nuotaikingo spektaklio, su Kalėdų seneliu priešakyje, linksmai žaidė  žaidimus, atsakingai atsakinėjo į Kalėdų senelio klausimus apie Lietuvos gamtą, žvėris. Kalėdų senelis tikrino, ar vaikai moka skaičiuoti, ar  sąžiningai lanko fizinio pamokas ir visi kartu išsiaiškino, kad pats svarbiausias dalykas per šventes-tai šeimos laikas kartu.

Na o po puikių pramogų, sulipę į autobusą dar spėjome pamojuoti kažkur dideliu automobiliu skubančiam Kalėdų seneliui. Kaip pamatėme vėliau, sugrįžę į gimnaziją, jis skubėjo į mūsų klases, kur  visi pradinukai rado gausias Kalėdų senelio dovanas.

Pripildę savo širdis puikia nuotaika, visi pradinukai ir mokytojos, iš visos širdies linki –nenustokite tikėti stebuklais.