Akcija „Darom22“ ir „Hortenzijų upelio“ projektas

Straipsnio data 2022-04-29

Akcija „Darom“

Š.m. balandžio 29d. gimnazijoje vyko tradicinė akcija „Darom“, kurios metu visa gimnazijos bendruomenė ėjo tvarkyti gimnazijos teritoriją. Visi bendrai, pasidalinę teritorijas rinko, grėbė, šlavė, ravėjo ir tvarkė visus teritorijos kampelius.

Akcijos „Darom22“ metu įgyvendintas  bendras mokinių projektas – „Hortenzijų upelis“.  Kiekviena klasė pasodino po hortenzijų krūmą ir taip sudarė 13 krūmų eilę. Hortenzijų žaluma prisidės prie klimato kaitos mažinimo.  Projekto idėja kilo diskutuojat su 6 klasės mokiniais apie klimato kaitą, padarinius ir ką dėl to galime padaryti mes patys. 6kl. mokiniai su mokytojomis Ugne ir Tatjana dalyvavo projekte „Get Involved“, kurio tikslas padaryti savo gimnaziją, gyvenvietę „žalesne“. Mokiniai paruošė plakatą, kuriame jie, kaip kosminio laivo pilotai skrenda į „Žalesnę gimnaziją“ įveikdami iššūkius. Šeštokai sutarė, kad ragins savo šeimas, draugus rūšiuoti, kompostuoti, sodinti ir auginti. Kiekvienas gimnazijos mokinys nuo priešmokyklinuko iki abituriento buvo pakviestas paaukoti po 1 Eur ir prisidėti prie „Hortenzijų upelio“ kūrimo gimnazijos teritorijoje. Už surinktus pinigus buvo nupirkta 13 krūmų hortenzijų ir plėvelė. Iš gimnazijai paaukotų 2% nupirkta žemė tinkanti šluotelinėms hortenzijoms.

Priešmokyklinukai pasodino HERKULES veislės šluotelinę hortenziją, kuri savo didžiuliais tankiais baltai žalsvais žiedynais džiugins mus vasarą, o rudeniop paraus pasitikdama mokinius. Pradinukai (1-4kl. ) – keturis šluotelinės hortenzijos LIMELIGHT krūmus. Šie, žalsvi vasaros vidury ir rožiniai rudenį krūmai, sukurs gaivos pojūtį gimnazijos teritorijoje.  5-8 kl. mokiniai sodino šluotelines hortenzijas VANILLE FRAISE, kurių žiedai iš pradžių pieniškai balti, vėliau virsta rožiniais, o žydėjimo pabaigoje tampa tamsiai raudoni. IG- IVG klasių mokiniai upelį pratęsė keturiais WIMS RED krūmais, kurie būna balti, rožiniai ir rudenį tamsiai raudoni. Visą darbą koordinavo, teikė pagalbą 7 klasės mokiniai su klasės vadove. Kiekviena klasė pasodinusi krūmą jį apibarstė surinktais pušų kankorėžiais, palinkėjo prigyti ir gražiai augti. Visi pažadėjo dar parinkti kankorėžių, uždengti visą upelį.

„Hortenzijų upelis“ apdovanos mus gausiais žiedynais, papuoš jau 50- ąjį pavasarį pasitinkančios gimnazijos teritoriją.  Kviečiame visus nekirsti, o sodinti, negriauti, o kurti!

Tatjana Paškel,
7 klasės vadovė