Tarptautinė šypsenos diena

Straipsnio data 2021-10-01

Gimnazijos gyvenimas

Tarptautinė šypsenos diena švenčiama spalio pirmąjį penktadienį. Tai puiki proga atkreipti dėmesį į šypsenos svarbą kasdienybėje ir paminėti šią dieną!

Gerai žinomas amerikietis, reklamų kūrėjas Harvis Bolas (Harvey Ball) 1963 metais sukūrė šypsenos veidelį, kuris tapo plačiausiai atpažįstamu geros valios ir nuotaikos simboliu planetoje. Metai bėgo ir autorius sunerimo, kad jo sukurtas šypsenos simbolis tampa vis labiau ir labiau komercinis, praranda tikrąją prasmę, todėl 1999 metais buvo sugalvota ir pirmą kartą paminėta Tarptautinė šypsenos diena – diena, kai šypsena reiškia gerumą, gerus darbus ir gerus ketinimus.

Minint šią dieną mūsų gimnazija buvo papuošta žaismingomis šypsenomis. Mokiniai iš šypsenų sukūrė šypsenų krantą, gimnazijos fojė galėjo nusifotografuoti prie linksmos foto sienos. Geltona spalva simbolizuoja šilumą ir gėrį, todėl tą dieną visa gimnazijos bendruomenė apsirengė geltonai.

Dovanokime šypsenas vieni kitiems, juk tai nieko nekainuoja. Ji trunka akimirksnį, bet atmintyje išlieka amžinybę. Nė vienas nėra toks turtingas, kad apsietų be jos. Nė vienas nėra toks vargšas, kad negalėtų sau jos leisti. Širdžiai ji suteikia laimės ir yra neginčijamas draugystės ženklas.

Socialinė pedagogė Renata Radivilovič