Žvakių šviesoje

Straipsnio data 2019-11-15

Biblioteka

Lapkričio 11-15 gimnazijos bibliotekoje vyko tradicinė Šiaurės šalių bibliotekų savaitė. 2019 metų Šiaurės šalių bibliotekų savaitės tema — „Šventės šiaurės šalyse“, kuria siekiama pabrėžti bendrystę ir solidarumą.

Spindint žvakučių liepsnelėms, 1-6 klasių mokiniai rinkosi į šviesos ir žodžio šventę. Visą savaitę bibliotekoje vyko užsiėmimai, veikė spaudinių ir mokinių piešinių, kvietimų į gimtadienį paroda, skirta Šiaurės šalių bibliotekų savaitei.

Mokiniai skaitė ištrauką iš Astridos Lindgren knygos „Pepė ilgakojinė“- „Pepė švenčia gimtadienį“. Bibliotekoje vaikai sužinojo, kad Astrida Lindgren -viena žymiausių ir svarbiausių švedų vaikų rašytojų pasaulyje. Jos knygos yra išverstos į 95 kalbas, o jų parduota daugiau nei 145 milijonai egzempliorių. Pasakojimas apie pagrindinę veikėją Pepę rašytoją oficialiai išgarsino 1945-aisiais.

2 klasės mokiniams buvo organizuotos kūrybinės dirbtuvės „Pakviesk į gimtadienį“, kurių metų jie gamino gimtadienio kvietimus. Vaikams talkino pradinio ugdymo anglų kalbos mokytoja U. Rodevičiūtė. Užsiėmimo metų mokiniai ne tik kūrė gimtadienio kvietimus, bet ir mokėsi naujų anglų kalbos žodžių.

1-4 klasių mokiniai piešė savo gimtadienio šventę, žaidė žaidimą – „Dovanų ratas“.

6 klasės mokiniai dalyvavo viktorinoje „Šiaurės šalys“, gamino šiaurės šalių vėliavas, pagamino ir įteikė kvietimą atvykti į Pepės gimtadienį priešmokyklinio ugdymo grupei „Pelėdžiukai“.

Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiai dalyviams ne tik praskaidrino niūrų vėlyvo rudens metą, bet ir praturtino žiniomis.

Bibliotekininkė D. Rodevičienė