Respublikinis konkursas „Jaunimas Europos miškuose“

Straipsnio data 2017-04-26

Konkursai

Balandžio 26 d. Kauno Aleksandro Stulginskio universitete vyko du respublikiniai konkursai „Tiriamieji darbai miške“ ir „Jaunimas Europos miškuose“, kurie kasmet pritraukia vis daugiau jaunų žmonių, kurie domisi miškais ir jų gerove.

Šiemet konkurso „Jaunimas Europos miškuose“ dalyviai pasirodė ne tik kaip savo temos žinovai, bet ir kaip tikri komikai, pasakę keletą juokelių apie sodmenų auginimą, siekdami visiems parodyti, kad mokytis apie miškus yra smagu! Konkurso metu buvo pristatytos šios temos: socialinė miško reikšmė, biokuras, sodmenų auginimas, miško apsauga, biologinė miško įvairovė. Po šių pristatymų reikėjo atsakyti į testo klausimus apie Europos miškus.

Buvo netikėta ir malonu išgirsti, kad laimėjome mes, JMB „Lūšiukai“ nariai Monika Viduto (IIIG), Dariuš Savel (IIG) ir Rugilė Andrejevskytė (IIIG), nes tikrai nesitikėjome, kadangi visi dalyviai buvo išskirtiniai ir stiprūs. Man tai jau antras kartas, kai tenka garbė atstovauti savo šalį tarptautiniame konkurse „Jaunimas Europos miškuose“. Šį kartą su komanda ir būrelio vadove Jūrate Taučiuviene vyksime į Vengriją, kur visomis jėgomis stengsimės įrodyti, kad buvome verti pergalės.

Jungtinis Gabrielės Kaminskaitės (IG) ir Guodos Taučiutės (Vilniaus Simono Daukanto gimnazija) darbas „Oro užterštumo nustatymas, tiriant medžių kamienų žievės (peridermos) ph”, atliktas artimoje aplinkoje, pelnė garbingąją 3-ąją vietą!

Taip pat norėtume padėkoti Aplinkos ministerijai, kuri suteikia galimybę jauniesiems miško bičiuliams dalyvauti tarptautiniuose konkursuose ir pažinti kitų Europos šalių miškus iš arčiau.

JMB „Lūšiukai“ narė Rugilė Andrejevskytė,  IIIG kl.