Sveikatos žinių varžytuvės „Sveikatos skrynia“

Straipsnio data 2016-11-24

Konkursai

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras jau ne pirmus metus organizuoja žinių varžytuves „Sveikatos skrynia“. Šiais metais jos vyko lapkričio 24 dieną. Šių varžytuvių tikslas – didinant mokinių motyvaciją saugoti sveikatą ir ugdyti sveikos gyvensenos gebėjimus, plėtoti sveikatinimo ir žalingų įpročių prevencijos veiklas įdomiomis, patraukliomis mokiniams formomis.

Mokyklų komandas sudarė 4 nariai ir mokytojas. Mūsų gimnazija subūrė net dvi komandas – „Sveikuoliai meduoliai“ ir „Lukšiukai“. „Sveikuolius meduolius“ atstovavo Aistė Stankevičiūtė 8 kl., Aistė Čižaitė 8 kl., Gabriela Suma 8 kl., Gabrielė Grinevičiūtė 7 kl. ir biologijos mokytoja Jūratė Taučiuvienė. „Lukšiukus“ atstovavo 8 klasės mokinės Inesa Sizikova, Ingrida Kurova, Emilija Butkutė, Karina Filistovič ir lietuvių kalbos mokytoja Edita Kazakevičiūtė-Etlioglu. Varžytuvės prasidėjo nuo prisistatymų: vienos komandos deklamavo, kitos – šoko, dar kitos – skandavo savo sukurtas skanduotes. Po prisistatymų prasidėjo tikras išbandymas – reikėjo atsakyti į organizatorių paruoštus klausimus. Klausimai buvo susiję su sveika mityba, aktyviu gyvenimo būdu bei saugiu eismu. Šį kartą mūsų komandoms pritrūko šiek tiek drąsos bei pasitikėjimo savimi, todėl į finalą nei viena iš jų nepateko.Geros nuotaikos tikrai nestigo ir per pertraukėlę, mat visi mokiniai kartu su juos lydinčiais mokytojais šoko uždegančius šokius, vaišinosi sveikuoliškais patiekalais. Be to, visi džiaugėsi biologijos mokytojos Jūratės ir lietuvių kalbos mokytojos Editos laimėjimu, kadangi kartu su kitais dviem mokytojais jos nugalėjo mokytojų žinių varžytuvėse.

Visi varžytuvių dalyviai gavo prisiminimui dovanėles bei padėkos raštus. Po varžytuvių mokiniai prižadėjo, kad kitais metais būtinai vėl dalyvaus žaidime, nes buvo labai labai smagu.

Jūratė Taučiuvienė, biologijos mokytoja ir
Edita Kazakevičiūtė-Etlioglu, lietuvių kalbos mokytoja