„Knygų Kalėdos 2015“ gimnazijoje

Straipsnio data 2016-01-09

Biblioteka

Kalėdos – jauki ir nuostabi žiemos šventė, kurios nekantriai visi laukiame. Tai metas, kai visi mes tampame šiek tiek geresni, artimesni ir dosnesni, kai stengiamės pradžiuginti brangius žmones ir pasidalyti su aplinkiniais tuo, ką turime.

Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos 7 klasės mokiniai lapkričio 29 d. rytą kvietė gimnazijos bendruomenę prisijungti prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuojamos akcijos „Knygų Kalėdos”. Šiemet „Knygų Kalėdų“ akcija kvietė tapti savanoriais ir surengti knygų skaitymus. 7-okai (auklėtoja Edita Kazakevičiūtė – Etlioglu) tapo aktyviausiais savanoriais. Išdalino meniškus, pačių darytus pakvietimus visiems gimnazijos mokiniams ir mokytojams, taip pat vykdė daug įvairių veiklų. Projekto „Aš – bendruomenės narys“ mokiniai (vadovė R. Garpuškinienė) visą gruodžio mėnesį skaitė knygeles pirmokams, kalbėjosi apie knygas.

Skaityti knygelių mažiausiems vaikučiams savanoriai ėjo į Marijampolio lopšelio-darželio „Bitučių“ grupę. Su jaunaisiais klausytojais savanoriai surengė ir „Kalėdų dirbtuvėles“ – gamino kalėdines dovanų dėžutes.

Gruodžio 22 d. kartu su projekto „Aš – bendruomenės narys“ dalyviais ir keliais mokytojais bei socialine pedagoge savanoriai vyko ir į Prūdiškių socialinės globos namus, į jau tradicija tapusią gerumo akciją, kur skaitė B. Ferrero pasakojimą apie tikėjimą, meilę, viltį ir taiką, belaukiant gražiausios metų šventės – Kalėdų. Taip pat padovanojo knygą seneliams.

Bibliotekoje buvo surengta ir knygų skirtukų paroda, kurioje savo darbus demonstravo pradinių klasių mokiniai.

Gimnazijos biblioteka dalyvavo Lietuvos bibliotekininkų draugijos surengtame Kalėdinių dekoracijų nuotraukų konkurse „Knygomis kvepiančios Kalėdos“. Nors dalyvių buvo išties labai daug (284 nuotraukos), mūsų gimnazijos bibliotekos dekoracija „Kalėdų elniukas“ buvo paskelbta gražiausios dekoracijos nugalėtoja – surinkome 735 balsus  (https://www.facebook.com/Lietuvosbibliotekininkudraugija/photos/a.219458491402417.70267.219040681444198/1190064971008426/?type=3&theater ).

Gruodžio 17 d. į gimnazijos biblioteką susirinkę 1-4 klasių mokiniai su mokytoja Edita diskutavo apie labiausiai pamėgtas knygeles, nuotykius, padovanojo bibliotekai knygelių. Trečiokės pagrojo linksmą muzikinį kūrinėlį. Gruodžio 18 d., pasibaigus Kalėdinei popietei, į biblioteką nešini dovanomis traukė 5 – IV G kl. mokiniai. Biblioteka pasipildė 51 knyga.

Džiugu, jog gimnazijos biblioteka buvo papildyta naujomis, dar spaustuve kvepiančiomis knygomis. Džiaugiamės ir aktyviu visų gimnazistų dalyvavimu akcijoje ir dėkojame mokytojams, padėjusiems ją įgyvendinti. Padovanotos knygos bibliotekai – mažas kalėdinis stebuklas. Smagu, kad knyga gimnazijos bendruomenę sujungė ir paskatino bendrauti. Lieka viltis, kad „Knygų Kalėdos“ ateis ir kitąmet.

Bibliotekininkė Daiva Rodevičienė