Tarptautinė nerūkymo diena

Straipsnio data 2015-11-19

Akcija Gimnazijos gyvenimas

Kasmet trečiąjį lapkričio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena. Tabako rūkymas – labiausiai paplitusi priklausomybės liga, tarptautinėje ligų klasifikacijoje įvardijama kaip Psichikos ir elgesio sutrikimai vartojant tabaką. Ši priklausomybės rūšis kelia daugiau sveikatos problemų ir priešlaikinių mirčių, negu visos kitos legalios ir nelegalios narkotinės medžiagos kartu sudėjus. Pasaulio sveikatos organizacija rūkymo keliamą pavojų asmens ir visuomenės sveikatai lygina su epidemijų keliamais pavojais.

Lapkričio 19-ąją gimnazijoje minint šią dieną, visų klasių pagalba, buvo sukurta socialinė reklama – „Cigaretės šermenų“ vizualizacija. Minėdami Tarptautinę nerūkymo dieną, norėjome prisiminti, kad priklausomybė nuo tabako yra liga, paraginti rūkančiuosius atsisakyti šio žalingo įpročio, paskatinti mokinius nepradėti rūkyti bei saugoti ir branginti savo sveikatą.

„Tokios akcijos labai reikalingos – gal rūkaliai susimąstys, kokią žalą jie daro sau ir aplinkiniams“ – savo nuomonę išreiškė IIG klasės mokiniai.

Socialinė pedagogė Renata Radivilovič