Išaiškinta konkurso „Mes policijos bičiuliai“ komanda nugalėtoja

Straipsnio data 2015-11-24

Konkursai

Lapkričio 24 d. Vilniaus Karaliaus Mindaugo pagrindinėje mokykloje vyko Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariato organizuotas finalinis konkurso „Mes policijos bičiuliai“ etapas. Konkurse dalyvavo 11 komandų iš Vilniaus miesto ir Vilniaus apskrities rajonų. Konkurso tikslas –  ugdyti vaikų atsakomybės ir pareigos suvokimą, skatinti moksleivių bendravimą su policijos pareigūnais, formuoti toleranciją artimui, nepakantumą smurtui. Kiekviena komanda buvo paruošusi prisistatymą, dėliojo saugių žodžių piramidę, turėjo atsakyti į interaktyvų Amsio klausimą. Komandas vertino komisijos nariai iš Bendrojo pagalbos centro, Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos civilinės saugos skyriaus, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro, Policijos klubo vaikams ir jaunimui. Komandas drąsino ir sėkmės joms linkėjo vaikų  policijos simbolis bičiulis Amsis.
Susumavus rezultatus, buvo paskelbti nugalėtojai. Pirmą vietą iškovojo mūsų gimnazijos komanda „Lukšiukai“, kuri atstovavo Vilniaus rajono policijos komisariatą, antroji vieta atiteko Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato komandai „Kelio šviesuoliai“,  trečia vieta džiaugėsi Ukmergės rajono policijos komisariato komanda „Amsis nekanda“.
Konkurso dalyviams ir nugalėtojams įteiktos atminimo dovanėlės ir prizai, mokytojams už moksleivių paruošimą – padėkos raštai, specialistams, dirbantiems nepilnamečių teisės pažeidimų prevencijos srityje, žodinė padėka už moksleivių teisinio švietimo sklaidą.

Parengta pagal http://vilnius.policija.lt/index.php/lt/prevencija-2/6380-isaiskinta-konkurso-mes-policijos-biciuliai-komanda-nugaletoja

Pradinių klasių mokytojos Asta Andrikonienė ir Rasa Makarevičienė