Integruota anglų ir rusų kalbos edukacinė pamoka

Straipsnio data 2015-11-10

Išvykos ir ekskursijos

IG klasės mokiniai rusų kalbos pamokose nagrinėdami skyrių „TEATRAS, KINAS, TELEVIZIJA“ išsiaiškino, kad vienas geriausių visų laikų pasaulio dramaturgų yra britų dramaturgas Viljamas Šekspyras. Jo pjesės išverstos į daugelį pasaulio kalbų, tame tarpe į rusų ir lietuvių kalbas. Anglų kalbos mokytojos padedami mokiniai pabandė suprasti originaliojo teksto ištrauką ir palyginti žodžių, tariamų skirtingomis kalbomis, įtaigumą. Tęsdami darbą nusprendėme perkelti užsiėmimus į Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejų, kur lapkričio 10 d. edukacinės pamokos „BŪTI AR NEBŪTI“ metu, skirtos VILJAMO ŠEKSPYRO 450-OSIOMS gimimo metinėms paminėti, turėjome galimybę pamatyti E. Nekrošiaus legendinio pastatymo „Hamletas” dekoracijas, butaforiją ir kostiumus. Jaukioje teatrinėje aplinkoje gimnazistai pažiūrėjo E. Nekrošiaus, O. Koršunovo spektaklių video įrašus ir suvaidino mizanscenas iš Viljamo Šekspyro pjesės „Hamletas“.

Štai keletas mokinių atsiliepimų:

Kol rusų kalbos pamokose nepradėjome nagrinėti temos apie teatrą, aš net nežinojau, kad Lietuvoje tiek teatrų! Po edukacinio užsiėmimo Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje aš supratau, kokios svarbios yra dekoracijos teatre, kiek daug Lietuvoje gerų režisierių ir aktorių! Man pavyko suvaidinti sceną iš spektaklio „Hamletas“, dabar aš norėčiau apsilankyti teatre ir pamatyti šį spektaklį.

Evelina Janukevič

Anksčiau aš nežinojau, kad teatre gali vaidinti neprofesionalūs aktoriai, tokie kaip pavyzdžiui Andrius Mamontovas. Aš sužinojau, kokius daiktus ankščiau naudodavo efektams ir garsams kurti, kaip gaminamos dekoracijos. Man patiko skaityti Hamleto ir Ofelijos dialogą. Nuo šiol aš dažniau lankysiuos teatre.

Dariuš Savel

Mokydamasis šios temos aš supratau, kad nepakanka aktoriui mokėti tekstą, reikia perteikti personažo vidinį pasaulį, jausmus. Iš visų šio skyriaus pamokų man ypač patiko integruotas anglų ir rusų kalbų edukacinis užsiėmimas „Būti ar nebūti“ Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje. Aš norėčiau padėkoti savo mokytojoms už šią nepamirštamą pamoką.

Povilas Lovčikas

Beata Nikrevič, rusų kalbos vyresn. mokytoja

Dovilė Banienė, anglų kalbos vyresn. mokytoja