Šiaurės šalių bibliotekų savaitė gimnazijoje

Straipsnio data 2015-11-09

Biblioteka

Tradicinė šiaurietiška šviesos ir knygos šventė Lietuvoje rengiama aštuonioliktą kartą. Bibliotekų savaitės renginiai primena mums senąją pasakojimų tradiciją, suteikia progą vaikams susipažinti su Šiaurės šalių literatūros lobiais, kviečia tamsų vėlyvą rudenį susiburti ir drauge persikelti į magišką knygų pasaulį. Vienas iš pagrindinių šio renginio akcentų – skaitymo balsu skatinimas ir populiarinimas jaukioje atmosferoje degant žvakutei. Šių metų Šiaurės šalių bibliotekų savaitės tema – ,,Draugystė Šiaurės šalyse“, tiesianti tiltus tarp žmonių ir šalių.

Lapkričio 9 dieną bibliotekoje prasidėjo „Šviesos ir knygos šventė“. Mūsų gimnazijos bibliotekoje ji rengiama trečią kartą. Bibliotekininkė papasakojo vaikams apie Šiaurės šalių bibliotekų savaitę, supažindino su žinomiausiais Šiaurės šalių rašytojais.

Šventėje dalyvavo gimnazijos 2-8 klasių mokiniai. Jie klausėsi ir skaitė ištraukas iš Šiaurės Europos literatūros kūrinių: norvegės Marijos Parr „Vaflinė širdelė“ ir Farerų salų rašytojos M. S. Kjelnaes kūrinio „Rašyk smėlyje“ ištrauką „Princesė Erla“, rašė „receptus“, kaip išsaugoti draugystę, piešė piešinius draugystės tema, dalyvavo viktorinoje „Pažink Šiaurės šalis“, kurioje varžėsi žiniomis apie Šiaurės šalių žmones, geografiją, literatūrą. Renginio dalyviams įteikti atvirukai su šių metų simbolika.

Bibliotekoje visą savaitę veikė Šiaurės šalių rašytojų literatūros paroda „Susipažinkite – jie mums rašo“.

Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiai dalyviams ne tik praskaidrino niūrų vėlyvo rudens metą, bet ir praturtino žiniomis.

Bibliotekininkė Daiva Rodevičienė