Kalbų savaitė 2009-04-20-24

Straipsnio data 2009-04-15

Kalbų diena

Balandžio 20-24 dieną mokykloje buvo minima kalbų savaitė.

  • Pirmadienį (20 d.) 5-6 klasių mokiniai dalyvavo smagioje viktorinoje, kurią organizavo lietuvių kalbos mokytoja Janina Ramonienė ir anglų kalbos mokytoja Dovilė Jarmolavičiūtė. Mokiniai rungėsi, kas greičiau pasakys greitakalbę, minė mįsles, atsakinėjo į šmaikščius klausimus apie kalbą.

  • Antradienį (21 d.) 11 ir 12 klasės mokiniai kartu su mokytoja Edita Kazakevičiūte vyko į rašytojo Vinco Mykolaičio- Putino memorialinį muziejų.

Apie šią ekskursiją mintimis dalijasi vienuoliktokė Kotryna: ,,Aplankius V. Mykolaičio – Putino muziejų, liko daug įspūdžių. Jaukioje muziejaus aplinkoje jautėmės kaip namuose. Įspūdį paliko jaunystės nuotraukos. Įdomu buvo pažinti aplinką, kurioje gyveno žymus poetas bei prozininkas. Didžiausią įspūdį paliko viena biografijos detalė- poetas buvo daltonikas (neskyrė spalvų), o linksmiausia tai, kad, kai balkone stovėjo raudonos pelargonijos, jis pykdavo, nes vietoj jų matė pilkas, niūrias gėlės. Tokių smulkmenų apie poetą per pamokas tikrai nebuvome girdėję.
Muziejuje visi daiktai stovi tose pačiose vietose, kur juos buvo sustatęs poetas. Įdomu buvo apžiūrėti namų interjerą, baldus, juk namai daug ką pasako apie žmogų. Džiaugiuosi, kad teko apsilankyti V.Mykolaičio – Putino muziejuje, sužinoti daug įdomių faktų bei pažinti aplinką, kurioje jis gyveno. Apsilankius muziejuje, mano požiūris į V.Mykolaitį – Putiną pasikeitė: man atrodė, kad jis vienišas, užsidaręs savyje žmogus nes kūrė liūdną poeziją, tačiau dabar matau, kad tai ryški ir gan įdomi asmenybė“.

  • Ketvirtadienį (23 d.) 8 ir 9 klasės mokiniai kartu su mokytoja Edita Kazakevičiūte vyko į Vilniaus apskrities viešąją Adomo Mickevičiaus biblioteką, kur apsilankė knygų saugyklose, mokėsi užsisakyti knygas, apžiūrėjo bibliotekoje vykstančių parodų eksponatus.

  • Penktadienį (24 d.) 10a ir10b klasių mokiniai parodė visą mėnesį repetuotą vaidinimą pagal Sofijos Kymantaitės- Čiurlionienės dramą ,,Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“. Vaidinimą režisavo lietuvių kalbos mokytoja Gražina Boguslauskienė, kuriai talkino rusų kalbos mokytoja Jovita Masaitienė.
    Gerų įspūdžių tikrai nestigo.

Iki pasimatymo kitąmet Kalbų savaitės renginiuose!