Rudens futbolo stovykla

Straipsnio data 2015-09-27

Sportas

Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijoje š.m. rugsėjo 26-27 d. vyko rudens futbolo stovykla, o užsiėmimus vedė mokytojas ir treneris Saulius Barevičius. Stovykloje dalyvavo futbolo mokyklos „Nikė“ vaikai su tėveliais bei Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos mokiniai, kadangi futbolo mokykla „Nikė“ glaudžiai bendradarbiauja su Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazija, vykdant  futbolo varžybas bei stovyklas.

Pagal sudarytą programą vyko sporto rungtynės, užduočių pasiskirstymai ir atlikimas, rezultatų aptarimai, vaidybinės užduotys skatinančios kūrybinį mastymą, žaidimai stiprinantys komandinius ryšius. Stovyklos dalyviai galėjo ugdyti ar tobulinti bendravimo įgūdžius, pasitikėjimą savimi. Vaikams treneris vedė treniruotes su įvairiausiais pratimais, o po jų, pasiskirstę į komandas, sužaidė ir draugiškus turnyrus, po kurių varžybų dalyviai buvo apdovanoti medaliais.

Stovyklos dalyviai taip pat turėjo galimybę pasiklausyti ir paskaitėlių ir pasakojimų  apie „Pasaulio futbolo čempionatą, „Pasaulio futbolo čempionato kamuolius“, „Didžiausius pasaulio futbolo stadionus“, „Keistus ir įdomius pasaulio futbolo stadionus“ bei išgirsti atsakymus į pateiktus klausimus. Stovyklautojų laukė žaidimai ir užduotys, tad lavino ne tik kūną, bet ir protą.

O vakare – vakarienė, kurią ruošė tėveliai ir laukimas kitos dienos, kuri prasidėjo vieno iš tėvelių organizuojama rytine mankšta. Viskas buvo orientuota į jauno žmogaus aktyvų judėjimą. Treneris, buvo pasirengę stovyklos metu parodyti, kad sportas yra naudingas jauno žmogaus vystymuisi.

Norėčiau padėkoti savo brangų laisvalaikį skyrusiems vaikų tėveliams, kurie labai prisidėjo šioje stovykloje prie vaikų sportinio ugdymo, kiekvienas turėdamas savo užduotis bei pareigas.

Stovyklos metu netrūko įspūdžių ir gerų emocijų, kurios dar ilgai lydės visus dalyvius. Bendraukime ir būkime kartu!

Saulius Barevičius, kūno kultūros mokytojas metodininkas