Akcija „Būk saugus ir matomas kelyje“

Straipsnio data 2015-09-30

Gimnazijos gyvenimas

Eismo įvykių, į kuriuos patenka ir nukenčia pėstieji, akivaizdžiai padaugėja rudenį ir žiemą, esant sudėtingesnėms eismo sąlygoms, prastesniam matomumui. Pagrindinė nelaimių, kuriose nukenčia vaikai, priežastis – neatsargus elgesys keliuose, todėl itin svarbu ugdyti saugaus elgesio įgūdžius, šviesti ir mokyti mažuosius eismo dalyvius, skatinti kelyje elgtis atsakingai ir saugiai, gerbti vieniems kitus, laikytis Kelių eismo taisyklių. Todėl 2015-09-30 d. su Viešosios policijos skyriaus Kelių policijos poskyrio tyrėja Violeta Žukovska – Kaminskiene, Rudaminos nuovados nepilnamečių reikalų specialistėmis Božena Klusovskaja ir Danute Jankauske bei policijos bičiuliu AMSIU 1-2 klasių mokiniams organizavome akciją „Būk saugus ir matomas kelyje“.

Mažieji kartu su policijos bičiuliu AMSIU prisiminė pagrindinius kelio ženklus, mokėsi, kaip tinkamai segėti atšvaitus, policijos atstovės parodė mokiniams kaip saugiai pereiti gatvę.

Mokiniams buvo paruoštos dovanėlės – atšvaitai, kuriuos jie noriai priėmė. Tikimės taip pat noriai juos ir nešios.

Pagrindinis akcijos „Būk saugus ir matomas kelyje” tikslas – skatinti mokinius saugiai elgtis kelyje, saugoti savo gyvybę ir sveikatą. Turime ugdyti mokinių  atsakomybę bei sąmoningumą savo pavyzdžiu, mokyti mažuosius eismo dalyvius elgesio ir kultūros keliuose, taip mažindami skaudžias nelaimes eismo įvykių metu.

Socialinė pedagogė Renata Radivilovič