Akcija „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“

Straipsnio data 2015-03-27

Gimnazijos gyvenimas

2015 m. kovo 23-27 dienomis jau 6-ą kartą Lietuvoje yra organizuojama „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“. Šeštus metus prie šios iniciatyvos jungiasi ir mūsų Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazija. Šiais metais akcijos iniciatoriai, „Vaikų linija“, kvietė daugiau dėmesio skirti elektroninėms patyčioms, skatinti mokinius atkreipti dėmesį į savo elgesį socialiniuose tinkluose, į tai, kad nesusimąstant yra skatinamos patyčios ir prisidedama prie jų sklaidos.

Savaitė prasidėjo nuo bendro gimnazijos traukinio kūrimo „Elektroninėms patyčioms – NE“, žiūrėjome filmukus apie elektronines patyčias ir jų žalą. Visų dalykų mokytojai antradienį per trečią pamoką su mokiniais diskutavo tema „Elektroninėje erdvėje bendrauk saugiai“. Trečiadienį gimnazijoje vyko „Draugiškiausio(-ios) gimnazijos mokinio(-ės)“ bei „Draugiškiausio(-ios) gimnazijos mokytojo(-os)“ rinkimai. Ketvirtadienį mokiniai ir mokytojai galėjo pasidaryti  asmenukę „Elektroninėms patyčioms – NE“. Penktadienį Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos bendruomenė kartu su Marijampolio lopšelio-darželio vaikais ir jų auklėtojomis padarė bendrą nuotrauką „Šypsena“, po kurios buvo apdovanoti gimnazijos draugiškiausi. „Draugiškiausio(-ios) gimnazijos mokinio(-ės)“ nominacija atiteko IVG klasės mokiniui Ivarui Tumanovui, o „Draugiškiausio(-ios) gimnazijos mokytojo(-os)“ nominacija – lietuvių kalbos mokytojai metodininkei Editai Kazakevičiūtei. Nugalėtojams buvo įteikti diplomai bei saldžios dovanėlės.

Džiaugiamės, kad su kiekvienais metais akcija „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ sulaukia daugiau dėmesio ir mokiniai vis drąsiau ir atviriau kalba apie patyčias, skatina gerbti vieni kitus ir draugiškai bendrauti. Šia iniciatyva nesiekiame sumažinti patyčių per vieną savaitę, nes tai yra neįmanoma, bet norime, kad kuo daugiau žmonių – mokytojų, mokinių, tėvų – savęs paklaustu: „Ką aš padariau, kad patyčių būtų mažiau?“.

     Socialinė pedagogė Renata Radivilovič