Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono 6-8 klasių mokinių piešinių konkursas „Matematinis peizažas“

Straipsnio data 2015-02-10

Konkursai

„Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos mokytojai organizavo ir vykdė matematikos ir informacinių technologijų piešinių konkursą „Matematinis peizažas“. Konkursas susilaukė didelio susidomėjimo, šiemet buvo atsiųsta daugiau nei 450 mokinių darbų iš įvairiausių Vilniaus miesto ir Vilniaus apskrities mokyklų. Džiaugiamės, jog konkurse dalyvavo ne tik Vilniaus mokyklos, tačiau ir Trakų mokyklos. Mokinių atsiųsti darbai tikrai verti pagyrimų, todėl komisijai buvo nelengva išrinkti pačius geriausius.

Nugalėtojai bus apdovanoti mūsų rėmėjų specialiais prizais: Fotospektras dovanoja mokiniams specialias dovanas su jų darbas, o Natalijos Kazakovos kompiuterių mokykla (NKKM) organizuoja nemokamus mokymus mokiniams.“

Informacija paimta iš http://daukantopagrindine.vilnius.lm.lt.migdolas.serveriai.lt/Progimnazijos_renginiai_2014-2015

Mūsų gimnazijos 6-8 klasių mokiniai, paraginti mokytojų A. Guzėjaus ir R. Garpuškinienės, gausiai dalyvavo šiame konkurse. Matematiniai peizažai buvo maketuojami tekstų rengyklėje MS Word, įterpiant skaičius, teksto laukus, įvairias geometrines figūras, užpildant jas įvairiomis tekstūromis, spalvomis ir kt. Manome, kad mokiniai, dalyvaujantys tokiuose konkursuose, lavina gebėjimus kūrybiškai integruoti matematiką, informacines technologijas ir kitus dalykus, bei įžvelgti matematiką visur.

Džiaugiamės ir sveikiname E. Rudol, 7 kl. mokinį, kuris jau antri metai laimi prizinę vietą šiame konkurse.

R.Garpuškinienė, IT mokytoja metodininkė