Šauniausios klasės ir pažangiausių mokinių kelionė po Aukštaitijos nacionalinį parką

Straipsnio data 2014-10-21

Išvykos ir ekskursijos

Gražų rudens rytą, spalio 21 dieną, 2013-2014 mokslo metų pažangiausieji mokiniai ir 7 klasė, kuri laimėjo „Šauniausios klasės konkursą“ išsiruošė į nepamirštamą kelionę po Aukštaitijos nacionalinį parką. Iš kelionės laukėme tikrai daug, kadangi tai buvo apdovanojimas už visų mokslo metų pastangas ir triūsą, ir lūkesčiai išsipildė! Jau pats važiavimas teikė malonumą, nes susirinko puiki kompanija, pro langą matėsi vaizdingos vietovės, o kelionės vadovė Renata įdomiai pasakojo apie vietas, kurias pravažiuojame ir kurias aplankysime.

Pirmoji stotelė buvo „Meniškas kaimas“ Molėtų rajone, kur susipažinome su moliu: pažiūrėjome filmą apie tai, kaip lipdo ir dega krosnis molio meistrai,  apžiūrėjome tris skirtingas malkomis kūrenamas krosnis: juodkrosnę, raugo keramikos krosnį ir aukštakrosnę, sužinojome, kaip jos kūrenamos, o galiausiai  ir patys nulipdėme po  puodynę, tad iš Bebrusų kaimo išsivežėme po savo rankų darbo suvenyrą.

Antroji stotelė – restoranas-muziejus „Romnesa“, kur mūsų laukė Edukacinė programa – „Šakočio kepimas”. Pakeliui dar norėjosi apžiūrėti  vieną iš nedaugelio išlikusių medinių bažnyčių, ji paliko neišdildomą įspūdį, kaip ir pati vietovė, kurią nepaisant žvarboko vėjo labai norėjosi patyrinėti, todėl jaukus židinys ir karšta arbata su skirtingų rūšių šakočiais muziejuje labai pradžiugino ir sušildė. O galutinai sušilome patys kepdami šakotį tikros ugnies kaitroje! O smagiausia tai, kad mūsų darbo rezultatą galėjo įvertinti visa gimnazija, nes parsivežto šakočio nors ir po mažą gabaliuką užteko visiems.

Užkandę ir pailsėję patraukėme link Ladakalnio, trumpai stabtelėję prie Genučio vandens malūno. Nuo Ladakalnio atsivėrė nuostabi panorama, matėsi net 6 ežerai, todėl nenuostabu, kad čia buvo padaryta daugiausiai nuotraukų! Na ir svarbiausia buvo tai, jog galėjome užnešti akmenuką į kalną, sakoma, kad tada žmogui atleidžiamos visos nuodėmės, o vėliau,  pagal tradiciją, sugalvoję norą apėjome 3 kartus aplink ąžuolą , tikėkimės, kad mūsų svajonės išsipildys. Na ir galiausiai mūsų laukė ilgą kelionė namo, kurios metu dalinomės įspūdžiais  ir linksmai leidome laiką.