Parodos „192 metrai Liepų alėjos“ atidarymas

Straipsnio data 2014-05-16

„Kūrybinės partnerystės“

2014-05-16 dieną gimnazijos IIG klasės mokiniams ir mokytojams buvo ypatingai svarbi diena – „Kūrybinių partnerysčių“ projekto parodos „1192 metrai Liepų alėjos“ atidarymo šventė. Parodos atidarymo išvakarėse mokiniai aktyviai ruošėsi būsimai šventei: repetavo šokį, kalbas, kepė pyragus, ruošė dovanėles, kabino nuotraukas, redagavo tekstus, derino muziką, apšvietimą. Į parodos atidarymo šventę atvyko Marijampolio lopšelio-darželio auklėtojos, kai kurių mokinių tėvai, susirinko visa mokyklos bendruomenė.

II aukšto fojė mokiniai susirinkusiems svečiams trumpai pristatė projektą, pasidalino įspūdžiais, emocijomis iš įsimintiniausių sesijų, sušoko nuotaikingą šokį. Kūrybos praktikė Marija ir agentė Julija įteikė mokiniams ryškinimo bakelį, juostinį fotoaparatą, juostelių. Mokytojai su mokiniais Marijai padovanojo prisiminimo apie save dovanėles. Didžiuodamiesi, d

Džiaugėmės, kad parodos atidaryme sutiko groti akordeonu gimnazijos abiturientas Andžej Žilo, kurio laimėjimais didžiuojasi gimnazija. Akordeono skambesys suteikė parodai ypatingo žavesio, elegancijos, pakilios nuotaikos.

Pasak mokinių: „Mūsų šventė pavyko! Niekas nejautė įtampos, visi buvo geranoriškai nusiteikę, todėl susikūrė labai jauki atmosfera. Artūras Žilo rašo: „Nesitikėjau, kad į mūsų parodą susirinks tiek daug iš mokyklos ir kaimo žmonių, kurie įdėmiau apžiūrinėjo fotografijas“. Greta: „Mes labai nuoširdžiai ruošėmės parodai, net labiau susibendravome ir drąsiai galiu teikti, kad paroda atrodė dar geriau nei mes tikėjomės“. Erikas mano, kad paroda turėjo palikti gerą įspūdį ne tik mums, bet visiems, atėjusiems į jos atidarymo šventę.

Nuotraukų paroda „1192 metrai Liepų alėjos“ aktų salėje veikė visą kitą savaitę, mokytojai, atvykę iš kitų Vilniaus rajono mokyklų į gimnazijoje vykusį seminarą, taip pat mielai apžiūrėjo parodą ir tokiu būdu susipažino su Marijampolio gyvenviete.