Draugiškumo eksperimentas

Straipsnio data 2014-03-28

Gimnazijos gyvenimas Savaitė „BE PATYČIŲ“

Ruošdamiesi kovo 24-28 d. mokykloje vyksiančiai Veiksmo savaitei „Savaitė be patyčių“, 6 klasės mokiniai surengė mokykloje apklausą ir aiškinosi, kaip mokyklos bendruomenės nariai supranta, kas yra patyčios ir kaip galima jas stabdyti. Išsiaiškinę, kas yra patyčios, klasės valandėlės metu šeštokai ilgai diskutavo, kas galėtų būti ginklu prieš patyčias, ir visi sutarė, kad tai DRAUGIŠKUMAS.

Nusprendėme mokykloje organizuoti „Draugiškumo eksperimentą“. Mėnesio stendą pavadinome „Patyčioms mes sakome Ne“ ir kvietėme kitus mokyklos narius pasakyti tai kartu su mumis, nusifotografuojant draugiškoje nuotraukoje. Klasėje burtų keliu kiekvienas mokinys išsitraukė lapelį ant kurio buvo jo misija – su kuo jis turi nusifotografuoti draugiškoje nuotraukoje. Lapeliuose buvo išvardintos visos klasės ir kiti gimnazijos darbuotojai (administracija, specialistai, mokytojai, pagalbinis personalas).

Tai buvo drąsos ir draugiškumo išbandymas ir mums, nes reikėjo įvykdyti gautą užduotį – sukurti draugišką nuotrauką. Kaip gi mums sekėsi? Buvo įdomu ir nedrąsu, smagu ir kartais sudėtinga. Kai kurie mokiniai buvo labai draugiški ir sutiko negalvodami, o kai kuriuos reikėjo ilgiau įkalbinėti, prašyti. Užduotis įvykdė visi tą savaitę mokykloje buvę 6 kl. mokiniai. Savo eksperimento rezultatus pateikiame stende. Sakome AČIŪ visiems nusifotografavusiems draugiškose nuotraukose ir linkime visiems būti draugiškais, nes nežinia, kada gali vėl papulti į foto kadrą.

Šeštokai ir auklėtoja Z. Prelgauskienė