6 klasės dalyvavimas švietimo iniciatyvoje „Diena kitaip 2014“

Straipsnio data 2014-04-10

Gimnazijos gyvenimas

VŠĮ Neformaliojo švietimo asociacija „Jaunimo akademija“ balandžio 10 d. visoje  respublikoje paskelbė švietimo iniciatyvą „Diena kitaip 2014“. Jos tikslas ugdymo įstaigose organizuoti netradicinės veiklos, išradingumo ir iniciatyvumo dieną.

Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos 2 bei 6 klasės mokiniai noriai prisijungė prie šios iniciatyvos. Šia visuotine akcija buvo skatinama vaikus dalintis turima patirtimi, išradingais sumanymais, skatinti bendruomenės narius bendravimui ir bendradarbiavimui, padėti mokiniams išgyventi kūrybos džiaugsmą, geras emocijas.

Mūsų gimnazijos šeštokai šią dieną į mokyklą atvyko labai darbingai ir geranoriškai nusiteikę. Prasidėjus pirmai pamokai 2 klasės mokiniai rinkosi sau draugus – pagalbininkus. Susiskirsčius poromis, pradėjome darbą. Mūsų akcijos „Diena Kitaip 2014“ tema – GERUMAS. Vaikai kūrė „Gerumo dėžutes“, į kurias sudėjo savo užrašytas mintis apie gerumą, piešė draugų portretus, dalyvavo draugiškose varžybose. Šeštokai mokė antrokus karpyti ir klijuoti gėles, ant kurių užrašė vieni kitiems linkėjimus. Vėliau jomis papuošėme antrokų klasę. Su mokiniais žiūrėjome ir aptarėme filmuką „Čipolinas: apie draugystę, sąžiningumą ir mokesčius už orą“.

Antros klasės mokiniai, nors šiek tiek išvargę, tačiau labai laimingi, padėkoję šeštokams už jų gerumą bei smagiai praleistą dieną, išvyko namo.

Socialinė pedagogė Renata Radivilovič