Edukacinė pamoka „LDK juvelyrika“ Valdovų rūmų muziejuje

Straipsnio data 2014-03-27

Išvykos ir ekskursijos

Saulėtą kovo 27 dienos rytą 5 klasės mokiniai vėl prisiminė Kalėdų senelį, kuris buvo  padovanojęs jiems už gerą mokymąsi, pastangas, aktyvumą išvyką į Valdovų rūmus. Dėl šalčių vasario mėnesį atidėta kelionė pagaliau buvo įvykdyta. Penktokai dalyvavo edukacinėje pamokoje „LDK juvelyrika“. Iš pradžių susidomėję klausėsi gidės pasakojimų apie Žygimanto Augusto šeimos relikvijas bei sukauptus neregėto negirdėto dydžio turtus. Labiausiai jiems patiko istorija apie neseniai muziejuje eksponuotą brangenybių skrynutę, kurią, deja, tik labai trumpam buvo paskolinę Rusijos muziejininkai. Visgi mokiniai per daug nenusiminė, kad šios neįkainojamos vertybės nebepriklauso Lietuvai, mat programos vadovė atskleidė, kad dar labai daug lobių yra Lietuvoje, tereikia juos rasti.

Antroji pamokos dalis buvo praktinė – mokiniai iš karoliukų darė dekoratyvinę gėlytę. Visų gėlės buvo tiesiog nuostabios, patys greičiausi, mikliai įvaldę darbo techniką, padarė net ir po dvi. Mergaitės sakėsi ir namie pabandysiančios padaryti panašias grožybes, na o berniukai savąsias gėles nutarė padovanoti pačioms brangiausioms – savo mamytėms.

Penktokai dėkoja už turiningą pamoką savo tėveliams ir Kalėdų seneliui. Tikrai dar ne kartą apsilankysime Valdovų rūmuose.

E. Kazakevičiūtė, lietuvių k. vyresnioji mokytoja