Šeštokų išvyka

Straipsnio data 2014-02-11

Išvykos ir ekskursijos

2014 metais vasario 11 d. 6 klasė kartu su klasės auklėtoja Zita ir socialine pedagoge Renata išvykome į ekskursiją susipažinti su pasieniečio ir kinologo profesijomis. Pirmiausia nuvykome į Lavoriškių užkardą. Kurioje mums trumpai papasakojo apie pasieniečio darbą. Taip pat galėjome apžiūrėti tikrus pasieniečio darbo įrankius: ginklus, šalmus, žiūronus… Tai buvo labai įdomu.

Paskui važiavome į Lavoriškių  pasienio punktą prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos. Mums rodė kaip tikrina keleivius, kertančius sieną. Papasakojo kaip galima atskirti tikrus dokumentus nuo suklastotų dokumentų, kuo jie skiriasi. Taip pat tikrinom, kas paslėpta mokytojos rankinėje. Nusifotografavome prie Baltarusijos sienos.

Paskutinis taškas mūsų kelionėje buvo Kinologijos centras, kuriame mus pasitiko belgų aviganė Taiga ir jos šeimininkas. Jie mums pristatė kinologo profesiją. Parodė kur gyvena tarnybiniai šunys, kokias misijas jie vykdo. Apžiūrėjome šunų priežiūros ir treniravimo patalpas. Treniravimo kambaryje yra daug slaptų vietų, ten šunys mokomi rasti įvairias chemines medžiagas, taip jie mokomi rasti įkalčius.  Laukę taip pat yra įrengta daug vietų šunims treniruoti. Mums prademonstravo kaip šuo ieško įklačių, mūsų atveju tai buvo raktai. Šuo iš karto surado juos ir gražino šeimininkui. Už tai ji sulaukė mūsų aplodismentų ir šeimininkas leido jai pažaisti su jos mėgstamiausiu žaisliuku – kamuoliuku. Vėliau vienas iš mūsų pasislepė mašinoje, kuri buvo taip pat skirta šunims treniruoti. Taiga apuosčiusi visas mašinas, sustojo prie vienos ir pradėjo garsiai loti – taip ji parodė, kad viduje yra žmogus. Sužinojome daug įdomių faktų apie šunis. Tarnybiniai šunys išleidžiami į pensiją po 8-12 metų tarnavimo. Kada šunims reikia į pensiją? Tai sprendžiama pagal jų sveikatą.

Ekskursija buvo nuostabi!

Anželika Batiuškova, 6 klasė