Kurkime geresnį internetą drauge!

Straipsnio data 2014-02-15

Gimnazijos gyvenimas Konkursai

Kurkime geresnį internetą drauge! – tai toks šių metų draugiško interneto šūkis. Šiemet mūsų mokykla aktyviai dalyvavo renginiuose, projektuose ir komiksų konkurse, skirtame draugiškam internetui. Komiksų konkurse turim nugalėtoją – Edviną Rudol, 6 kl. mokinį. Ta proga buvome pakviesti atvykti 2014-02-11 į renginį Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Į renginį vyko komiksų konkurso 3 dalyviai iš 5-6 kl.

Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyko NETradicinė pamoka saugesnio interneto tema. NETradicinėje pamokoje apie socialinius tinklus ir interneto naudojimą, patarimais bei patyrimais dalinosi labai gerai žinomi Lietuvos muzikos, sporto, pramogų pasaulio atstovai: Donatas Montvydas, Virgilijus Alekna, Vytaras Radzevičius, o pačią pamoką vedė Marijonas Mikutavičius.  Teatriuko aktoriai smagiai paragino susirinkusius prasimankštinti, o vėliau ir įgarsino mokinių sukurtus komiksus.  Šiame renginyje mokiniai galėjo pasitikrinti žinias apie saugumą internete, dalyvauti konkursuose, rungtyse, sužaisti Kinect žaidimus, laimėti įvairiausių prizų. Kadangi vyko net trys konkursai, tai nugalėtojai buvo apdovanoti padėkom ir prizais. Šventės pabaigoje visi vaišinosi arbata ir skaniu tortu.  Tikimės kitais metais dar aktyviau dalyvauti konkursuose ir pakliūti į tokį puikų renginį.

Norėdami, kad mokiniai kuo geriau sužinotų kaip elgtis saugiai internete: kaip apsaugoti savo kompiuterį nuo virusų ir kenkėjiškų programų, kaip saugoti savo duomenis Facebook ir nepatekti į sukčių pinkles, dalyvaujame projekte „Kam to reikia“. Į savo mokyklą pasikvietėme įvairių sričių profesionalus, kad jie mokiniams pravestų pamokas. Vasario 10 d. svečiavosi Karolis Paulavičius iš „Paulavičius ir partneriai“. Jis papasakojo 7 kl. mokiniams ko reikėtų pasisaugoti, kaip privalome elgtis patys, kad netrukdytume kitiems.

Vasario 13 d. diskutavome su didžiausio Lietuvoje interneto tiekėjo – TEO  specialistu Gintaru Gaveika apie saugumą internete: Kaip būti saugiam internete? Kokius duomenis saugoti labiausiai? Ar Facebook‘as turi būti tikras jūsų gyvenimo veidrodis? Ar esate tikri savo anonimiškumu? Diskusijoje dalyvavo 9b ir 11 kl. mokiniai.

Vasario 14 d. Tomas Parnarauskas iš NOD BALTIC  vedė net 2 pamokas „Saugesnio interneto savaitė – kaip apsaugoti savo kompiuterį ir save“.  Susitikimų su 8 kl. ir 9a bei 12 klasių mokiniais metu jis papasakojo apie kompiuterinius virusus ir kenkėjiškas programas; kodėl būtina saugoti savo duomenis; kaip atpažinti kibernetinių sukčių atakas; kaip saugiai bendrauti socialiniuose tinkluose; kaip apsaugoti savo išmaniuosius telefonus.

Džiaugiamės kad galėjome bendradarbiauti su specialistais. Susitikimai buvo labai prasmingi ir įdomūs.

R. Garpuškinienė, IT vyresn. mokytoja