IFtorina 2014

Straipsnio data 2014-02-01

Konkursai

„IFtorina“ – tai informatikos bei matematikos viktorina, skirta vyresniųjų klasių moksleiviams ir seminarų bei praktinių mokymų diena mokytojams.

Šiais metais vasario 1 d. daugiau negu 140 renginyje dalyvavusių moksleivių išbandė jėgas įvairiausiose rungtyse – photoshop‘u kūrė makiažą, gelbėjo labirinte paklydusius robotus, žaidė „Kinect“ žaidimus, surinkinėjo kompiuterius, programavo grafinius/animacinius elementus, sprendė įvairius matematinius galvosūkius, rungėsi estafetėse, gilino žinias VDU dėstytojo Vytauto Barzdaičio paskaitoje „Programavimas kitaip“, Informatikos fakulteto magistranto Edgaro Ščiglinsko padedami susipažino su virtualios realybės kūrimo technologijomis. Mokytojai tuo metu klausėsi paskaitų apie e-galimybes šiuolaikinėje mokykloje, liberalizuotą programavimą, dalyvavo praktiniuose mokymuose „Nuotolinio mokymo sistemos“. Renginio pabaigoje moksleiviai ir mokytojai susitiko su ypatingu svečiu – tarsi iš fantastinio filmo ekrano nužengusiu robotuku, pakerinčiu ne tik savo miela išvaizda, bet ir plastiškais judesiais, įspūdingais gebėjimais: vaikščioti, dainuoti, šokti, palaikyti pokalbį. Po nugalėtojų apdovanojimų ir sertifikatų įteikimo, visų laukė šventinis tortas.

11 kl. mokinys Tomaš Kulakovski šiemet pirmą kart vyko į tokias „varžybas“, pateko į  Jonavos r. bendraminčių komandą. Smagu, kad visiškai nepažįstami mokiniai jau po kelių pirmųjų minučių rungėsi kaip tikra komanda. Jam labiausiai patiko loginės užduotys, „Kinect“ žaidimas, protinė estafetė ir kompiuterio surinkimas. „IFtorina“ vyko visą dieną, bet nuobuodžiauti neteko ir diena tikrai nepraėjo veltui. Nors prizinė vieta ir nelaimėta, bet įgyta gera patirtis, o turiningai praleistas šeštadienis, ir galimybė rungtis su moksleiviais iš visos Lietuvos paliko stiprų įspūdį. „Kitais metais būtinai važiuosim!“ – sakė Tomas.

Pačiau apie renginį galite skaityti VDU svetainėje.

R. Garpuškinienė, IT vyresn. mokytoja