Išvyka į parodą „Matematika gyvai“

Straipsnio data 2014-01-27

Išvykos ir ekskursijos

Sausio 27 d. 5-tos klasės mokiniai kartu su matematikos ir vokiečių kalbos mokytojais vyko į Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC) veikiančią Goethe’s instituto parodą „Matematika gyvai“. Mokiniai pasinaudojo galimybę apžiūrėti  vienintelę biblioteką Lietuvoje, kurioje sumontuota moderni leidinių transportavimo sistema, įrengtos naujausios apsaugos sistemos, gaisro gesinimo rūku sistema. Sužavėjo mokslo, verslo ir studijų centro leidinių gausa skaityklose, skaityklų patogumas ir paties pastato išskirtinė architektūra.

Parodoje dalyviai palietė ir išbandė net 20 eksponatų! Moksleiviai dėjo dėliones, statė tiltus, suko galvą ties kauliukų žaidimais, stebėjo rutulių lenktynes, pūtė nuostabius muilo burbulus ir tuo pat metu – lyg visiškai tarp kitko – užsiėmė matematika ir susidūrė su nauja užsienio kalba, kurią galės pradėti mokytis 6-toje klasėje.

Suvokimas parodoje perteikiamas per ranką, galvą ir širdį. Tikimės, kad apsilankymas šioje parodoje suteiks naujų impulsų matematikos pamokoms mokykloje ir paskatins moksleivius mokytis vokiečių kalbos, nes tai raktas į paslaptingą atradimų ir pažinimo pasaulį!

Ši paroda yra visiškai naujas Goethe‘s instituto projektas, gimęs bendradarbiaujant su pirmuoju pasaulyje interaktyviu matematikos muziejumi „Mathematikum“ Gysene. Parodoje „Matematika gyvai“ demonstruojama eilė ypač pasiteisinusių eksperimentų iš Gyseno ekspozicijos, susidedančios iš daugiau nei 160 eksponatų, kuriuos galima išbandyti bei išspręsti.

A. Guzėjus, matematikos mokytojas