Išvyka į UAB „RETAL Europe“

Straipsnio data 2014-01-17

Išvykos ir ekskursijos

2014 metų sausio 17 d. 15 šalčio nepabūgusių dešimtokų ir chemijos mokytoja vyko į Lentvarį, kur yra  UAB „RETAL Europe“ . Ši įmonė kaip ir mes dalyvauja projekte Kam to reikia?

Įmonėje mus labai maloniai sutiko. Ponas Aurimas ir Darius parodė gamybos cechą, sandėlį ir papasakojo apie įmonę, gaminamą produkciją.  Šioje įmonėje gaminami PET ruošiniai skirti plastikinių butelių, formuojamų pūtimo būdu, gamybai. Šiuos butelius vaisvandenių, alaus ir aliejaus, ketčupo ir majonezo,  gamintojai naudoja savos produkcijos pilstymui. Mes matėme kaip ir iš kokių granulių gaminami įvairių spalvų ruošiniai. Kiekviena mašina, o ten jų virš 20 per  15 sek. išlieja  72 ruošinius.  Visus sužavėjo sandėlių didumas, jame dirbantys žmonės. Gamybos direktorius pasakojo, kad iš vienos furos tokių pakuočių pagamina apie 8 furas gėrimų. Dabar sausio mėnuo, o įmonės darbuotojai visu pajėgumu dirba, ruošiasi vasarai. Ponas Janas, plastiko žinovas, pasakojo apie gamybą, naujausias technologijas, rinką, bendrovės veiklą visoje Lietuvoje. Įdomu buvo sužinoti kaip ši bendrovė gamina formeles saldainių dėžutėms, kaip jas daro aukso spalvos ir pan. (visi atpažinome Milkos dėkliukus). Ponia  Aušra pristatė reikalavimus bendrovės darbuotojams, ragino mokinius rinktis inžinerijos studijas. Ji teigė, kad RETAL Europe nuolat rūpinasi savo darbuotojais, kuriančiais įmonei vertę ir visada laukia protingų ir ambicingų žmonių.

Tikimės, kad bent keli  iš tų penkiolikos dešimtokų pasirinks šią karjeros kryptį ir ten atras save. O gal tiesiog geriau supras chemijos, fizikos ir pan, dalykų naudą žmonijai.

Tatjana Paškel, chemijos vyresnioji mokytoja