Sveikuolių sveikuoliai

Straipsnio data 2013-11-29

Konkursai

2013 m. lapkričio 29 d. Vilniaus r. Riešės gimnazijoje vyko tarptautinis mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“. Šiais metais sveikuolių konkurse Marijampolio Meilės Lukšienės vidurinę mokyklą atstovavo 5 aštuntokai, biologijos mokytoja Jūratė Taučiuvienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Ana Kamarauskienė.

Kiekviena komanda turėjo sugalvoti pavadinimą. Mūsų komanda vadinosi „Salutem“, o tai iš lotynų kalbos išvertus reikštų „sveikata“. Nuvykę į Riešės gimnaziją ir persirengę stojome į mūšio lauką. Pirmoji užduotis – prisistatymas. Drąsiai žengėme į salės vidurį ir, pasakę lotyniškus posakius apie sveikatą, užtraukėme pačių kurtą dainą. Manau, palikome didelį įspūdį. Visi įsidėmėjo mūsų komandos pavadimą.

Vėliau sekė teorinė ir praktinė užduotys. Jos buvo įdomios ir intriguojančios, todėl turėjome parodyti visas savo žinias apie maisto medžiagas ir jų teikiamą naudą. Mums reikėjo aprašyti, kaip elgtumėmės įvairiose ekstremaliose situacijose, o šiuo atveju – ką darytumėme, jei mūsų draugas staiga sukluptų iš skausmo, o suaugusiųjų aplink nebūtų? Smagiausia, manau, visiems buvo judrioji užduotis, kurią atlikome labai lengvai, nors ir neišvengėme traumų. Kapitonai taip pat gavo individualią užduotį, kuri pareikalavo žinių, bet buvo greitai įveikta.

Konkursas artėjo į pabaigą, komisija skaičiavo komandų surinktus balus, o mes degėme nekantrumu. Laukėme tos akimirkos, kada pradės skelbti nugalėtojus. Kai pagaliau pasakė, kas laimėjo antrąją vietą, o tai buvome ne mes, todėl labai nudžiugome, nes tai reiškė – pergalė mūsų! Šypsodamiesi nuėjome atsiimti apdovanojimų, kurie taip pat buvo labai gražūs. Dabar laukiame pavasario, kada važiuosime į Rokiškį atstovauti Vilniaus rajono sveikuolių sveikuolius.

E. Kuklytė, 8 kl.