Tarptautinės Tolerancijos dienos minėjimas mokykloje

Straipsnio data 2013-11-18

Tarptautinė tolerancijos diena

Šių metų lapkričio 15 dieną mokykloje buvo minima Tarptautinė Tolerancijos diena. Kiekvienais metais mūsų mokykla prisideda prie šio gražaus dienos minėjimo.

Prisiminkime…

2011 m. – mes kūrėme bendrą mokyklos tolerancijos jūrą, piešdami laivelius.
2012 m. – glaudėmės po tolerancijos skėčiais.
2013 m. – kūrėme šių metų tolerancijos simbolį – Tolerancijos gėlę. Kodėl pasirinktas būtent gėlės simbolis?

20131118_091415Gėlė – visuomet kelia teigiamas emocijas. Gėlės dovanojamos mylimam žmogui, įteikiamos sveikinant įvairiomis progomis, pagerbiant kieno nors atminimą ar įteikiamos susitaikymo ženklan. Gėlė dovanojama ne tik draugui ar mylimam žmogui, bet ir tam, kurio galbūt nemėgsti, kuris yra kitoks, bet tu jį toleruoji – priimi tokį, koks jis yra. Žodis „Tolerancija“ ir yra pakantumas kitam, kitokiam, gebėjimas gerbti kitą asmenį, kurio įsitikinimai ar nuomonė yra kitokia.  Visuomenėje gyvena skirtingi žmonės, todėl labai svarbu gebėti toleruoti kitą ir sugyventi. Gėlė gali būti simbolis, sujungiantis skirtingus žmones.

Mūsų  mokykloje pražydo nuostabaus grožio gėlynas, kurį su dideliu užsidegimu kūrė visi mokyklos mokiniai. Šis gėlynas puoš mūsų aplinką visą savaitę ir primins visiems mokyklos bendruomenės nariams apie tolerancijos svarbą mūsų visuomenėje, apie toleranciją kitai tautai, religijai, rasei. Te žydi mūsų gėlės jūsų širdyse!..