Edukacinė pamoka apie partizaninį judėjimą Genocido aukų muziejuje

Straipsnio data 2013-11-06

Išvykos ir ekskursijos

Lapkričio 6 dieną 12 klasės mokiniai dalyvavo edukacinėje pamokoje apie partizaninį judėjimą Genocido aukų muziejuje.  Mokiniai, kurie kaip tik šiuo metu per literatūros pamokas nagrinėja partizanų poeziją, išklausė pasakojimo apie partizanų karinę organizaciją 1944–1953 m., tad turėjo galimybę susieti savo literatūros ir istorijos žinias.

Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai buvo supažindinti su partizaninio karo etapais ir jų skiriamaisiais bruožais. Buvo aptariamas Lietuvos partizanų struktūros – sričių, apygardų ir rinktinių – kūrimas, trumpai pristatoma partizanų vadovybė, supažindinama su partizanų uniforma, skiriamaisiais ženklais, atliekamos praktinės užduotys. Beje, merginos užduotis atliko kur kas geriau: jos ne tik išvardijo visų apygardų pavadinimus, bet ir tiksliau įvardijo aprangos detales.

Vėliau mokiniai apžiūrėjo muziejaus ekspozicijas, kurios atspindėjo laisvės kovotojų kasdienybę: kovą už laisvę ir būvį. Kasdienį partizanų gyvenimą atspindėjo fotografijos, atsiminimai ir laiškai. Mokiniai, jau ne pirmą kartą lankęsi šiame muziejuje, liko ir šįkart nenusivylę- nuobodžiauti tikrai nereikėjo, o žinios pravers ruošiantis egzaminams.