„Obuolio draugai“

Straipsnio data 2013-09-06

„Obuolio draugai“

Tarptautinė programa „Obuolio draugai“ yra programos „Zipio draugai“ tęsinys, skirtas 7 – 9 metų vaikams.

Ši programa dar nauja – sukurta 2008 metais. Pirmą kartą programa išbandyta Brazilijoje. Šiuo metu  ji įgyvendinama Brazilijoje, Olandijoje, Danijoje, Norvegijoje ir Lietuvoje.

Programa išskirtinė dėl kelių aspektų. Ji skirta vaikams iki paauglystės, yra universali – tinka skirtingų poreikių ir  gebėjimų, skirtingų tautų ir religijų vaikams, programoje taikoma efektyvių metodų sistema, todėl vaikai išmoksta patys sėkmingai įveikti sunkumus ir stresus, ieškoti socialiai priimtinų išeičių ir paramos, padėti kitiems, prisiimti atsakomybę už savo elgesį.

Tarptautinė programa „Obuolio draugai“ yra svarbi vaiko ugdymui ir raidai, nes ugdo jo asmenines, socialines ir komunikavimo kompetencijas, kurios ne tik padeda palaikyti vaiko (asmens) gerą emocinę savijautą ir kurti saugų draugišką mikroklimatą ugdymo įstaigoje, bet ir daro teigiamą įtaką vaiko akademiniams pasiekimams.

2013-2014 m.m. šios programos vykdytoja mūsų mokykloje – pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Salvija Karčiauskienė. Programoje dalyvauja 2 klasės mokiniai.