Akcija „Savaitė BE PATYČIŲ“ 2012 m. kovo 19-23 d.

Straipsnio data 2012-03-28

Akcija

thumb2012 m. kovo 19-23 dienomis Marijampolio mokyklos bendruomenės nariai prisijungė prie Vaikų linijos inicijuojamos akcijos „Savaitė BE PATYČIŲ“.  Taip sutapo, kad šiais metais turėjome svečių iš Italijos, Rumunijos, Islandijos, Lenkijos, Turkijos, į mokyklą atvykusių pagal COMENIUS projektą. Kartu su mokyklos Vaiko gerovės nariais, sugalvojome daug veiklų mokiniams ir svečiams:

Pirmadienį – vedėme vaikams pamokas apie saugų internetą, atkreipdami dėmesį, kad šiuo metu populiarėja elektroninės patyčios, mokyklos informaciniame centre paskelbėme 2011 m. psichologės atlikto tyrimo apie patyčių masto paplitimą mokykloje, rezultatus, 6 klasėje atlikome sociometrinį tyrimą.

Antradienį –  vykdėme konkurso „Draugiškiausia klasė“ fotosesiją. Žiūrėjome organizacijos „Gelbėkite vaikus“ sukurtus filmukus patyčių prevencijos tematika, aptarėme atskirus epizodus ir diskutavome per etikos ir tikybos pamokas.

Trečiadienį – kartu su svečiais iš užsienio kūrėme „Draugystės knygą“ dailės pamokų metu. Mokyklos informaciniame stende buvo demonstruojamos konkurso „Draugiškiausia klasė“ nuotraukos, aktų salėje buvo rodomas filmukas apie patyčias.

Ketvirtadienį – pertraukų metu toliau kūrėme „Draugystės knygą“. Kūno kultūros mokytojai suorganizavo draugiškas komandines varžybas sporto salėje. Per etikos ir tikybos pamokas žiūrėjome organizacijos „Gelbėkit vaikus“ sukurtus filmukus patyčių prevencijai su tų klasių mokiniais, kurie nebuvo matė antradienį. Moksleiviai juos aptarė, diskutavo, dalinosi savo įžvalgomis. Vykdėme viktorina „Aš pažįstu savo draugą“.

Penktadienį – Skelbėme viktorinos „Aš pažįstu savo draugą“ nugalėtojus ir su visais mokyklos bendruomenės nariais dalyvavome flashmobe „Vienas su visais ir visi su vienu“.

Turėjome nepakartojamą savaitę, įvykdėme visas užduotis ir, tikimės, kad visą laiką su visais draugausime.

P.S. Mūsų svečiai iš užsienio liko maloniai nustebę vyravusia draugiška mokyklos atmosfera.

Socialinė pedagogė Renata Kolesnikaitė