Akcija „Savaitė BE PATYČIŲ“ 2013 m. kovo 18-24 d.

Straipsnio data 2013-03-28

Akcija

aa2013 m. kovo 18-24 dienomis jau 4-ą kartą Lietuvoje yra organizuojama „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“, iki tol buvo žinoma pavadinimu „Savaitė BE PATYČIŲ“. Jau ketvirtus metus prie šios akcijos jungiasi ir mūsų Vilniaus r. Marijampolio vidurinė mokykla. Mokykloje organizuojama akcija kviečia prisijungti prie veiklos, kuri neleis pamiršti apie patyčių daromą žalą, apie tai, kad reikia nepamiršti būti draugiškiems, pagarbiems vieni su kitais. Mūsų mokyklos mokytojai kiekvieną dieną stengiasi ugdyti mokinių toleranciją ir empatiją, tačiau tuo tarpu džiaugiuosi, kad metuose yra tokia savaitė, kada apie patyčias ir jų poveikį kalba VISI mokyklos bendruomenės nariai.

Šią savaitę su mokiniais kūrėme bendrus plakatus „Draugiška šypsena“, žiūrėjome filmukus apie patyčių žalą, juos aptarėme, diskutavome. Visą šią savaitę kalbėjomės apie patyčias ir būdus, kaip jų išvengti. Pasikalbėti apie patyčių žalą ir jų pasekmes, pasikvietėme VAVPK Rudaminos policijos nuovados nepilnamečių reikalų specialistes Boženą Klusovskają ir Danutę Jankauskę.

Džiaugiamės, kad su kiekvienais metais akcija „Savaitė BE PATYČIŲ“ sulaukia daugiau dėmesio ir mokiniai vis drąsiau ir atviriau kalba apie patyčias, skatina vieni kitus gerbti ir draugiškai bendrauti.

Socialinė pedagogė Renata Kolesnikaitė