Meilės Lukšienės vardo suteikimo iškilmės

Straipsnio data 2013-10-04

Gimnazijos gyvenimas

Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse mūsų mokyklai suteiktas ypatingos asmenybės – nepriklausomos Lietuvos švietimo sistemos kūrėjos, Tautinės mokyklos idėjos autorės Meilės Lukšienės – vardas.

„Kodėl mūsų mokykla verta Meilės Lukšienės vardo?“. Mintys iš mokinių rašinių.

Garsi pedagogė   Meilė Lukšienė sakė: „Atėjau iš šeimos, kur lietuvių tautos kultūros klausimai buvo gyvi jau nuo lopšio“. Ji teigė, kad šeima yra bet kokių moralinių vertybių pamatas,  kad tik ji gali išugdyti meilę savo tautai, jos kultūrai, papročiams. Mūsų mokykloje siekiama, kad kiekvienas vaikas pasijustų tarsi namuose, jaustųsi tarsi šeimos narių apsupty. Mūsų mokytojai sako, kad kiekvienas iš mūsų turime saugoti ir puoselėti tautos vertybes. Mes didžiuodamiesi galime sakyti, kad visa tai mums perduoda mokytojai, kuriems artimos Meilės Lukšienės, tautinės mokyklos kūrėjos ir puoselėtojos,  idėjos.

„Mes turime jaustis pasaulyje normalūs žmonės – nei girtis, nei savo vėliavomis mosuoti, bet paprastai mokėti bendrauti ir nauja pasakyti ar parodyti, pasidalinti,“ – tai dar viena Meilės Lukšienės mintis, kuria vadovaujasi ir mūsų mokykla. Meilė Lukšienė giliai žvelgė į ateitį, tikėdamasi, kad žmogus nepraras savo žmogiškųjų savybių, kurias gali sumenkinti pasipūtimas. Nedera pamiršti, kaip reikia bendrauti su aplinkiniais, dalintis turimomis žiniomis, parodyti kažką naujo. Viso to mus moko mūsų mokytojai, formuojantys mūsų moralines vertybes bei mąstymą. Jie užtikrina mūsų išsilavinimą, tobulėjimą bei mokymąsi atveriant duris į platesnį pasaulį. Svarbiausia, kad einant pasirinktu keliu, nenukryptume į šalį, nepasiduotume pagundoms viską gauti paminant kitų teises. Ne veltui Meilė Lukšienė yra pasakius: „Prieš akis – nelengvas darbas“. Svarbiausia nepasiduoti ir siekti savo užsibrėžtų tikslų, kurie anksčiau ar vėliau bus pasiekti, tiesiog reikia žingsniuoti pirmyn.


Daugiau nuotraukų mūsų facebook_logo puslapyje

Vardo suteikimo ceremonijos vaizdo įrašas.

Reportažas per LR televiziją.
Apie mus taip pat galite paskaityti internetinėse portaluose:
* LR Prezidentės svetainėje
http://www.15min.lt
http://www.lrytas.lt
http://lietuve.lt