Išleistuvės 2012

Straipsnio data 2012-07-05

Išleistuvės

Išleistuvės tai tikriausiai viena iš  bene gražiausių ir įsimintiniausių gyvenimo švenčių. Tikriausiai kiekvienas žmogus gyvendamas savo gyvenimą kupiną rūpesčių bei džiaugsmų, bent kartkartėmis mintimis sugrįžta į tą dieną, kuomet teko atsisveikinti su mokykla. Asmeniškai man, ši diena visuomet išliks kažkuo stebuklinga, gal kiek magiška… Tą dieną visi: tiek mokiniai, mokytojai, tėvai buvo tokie gražūs, šventiškai nusiteikę, tačiau tai nebuvo kažkuri eilinė šventė. Visi buvome džiugiai nusiteikę, tačiau kartu šiek tiek liūdi, gal net truputėlį susimąstę ir rimti, nes visi žinojome, jog prasidės naujas gyvenimo etapas, teks įveikti naujus išbandymus ir pasiruošti įvairiems netikėtumams.

Visi tą vakarą buvome vieningi, draugiški, jautėmės tarsi viena didelė šeima. Tiek mokytojai, tiek klasės draugai išleistuvių naktį tapo vos ne dvigubai artimesni. Galbūt taip atsitiko dėl to, jog kartu įveikėme visus išbandymus, o sunkumai mus suartino….

Išleistuvių naktis prabėgo labai greitai, kaip ir visi dvylika metų praleistų mokykloje.

Visi drauge pasitikome saulėtekį , kuris simbolizavo tarsi naujo gyvenimo pradžią. Belieka tikėtis, kad saulė mums švies skaisčiai ir jos netemdys niūrūs debesys, o  susitikę su savo klasės draugais visada su švelnia šypsena veide prisiminsime savo išleistuves.

Laura Veršlovič